inkomotininews@gmail.com

Εντοπίστηκαν να μεταφέρουν φίδια προς απελευθέρωση!

Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει περιστατικό στο Κιλκίς, όπου εντοπίστηκαν δύο άτομα που στο όχημά τους είχαν κλουβιά με διάφορα ερπετά!

Συγκεκριμένα...
...ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς δέχθηκε καταγγελία από πολίτη για κίνηση οχήματος σε αγροτική περιοχή, με τρόπο που γεννούσε υποψίες.

Ο θηροφύλακας όντως εντόπισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, και στο πορτ-μπαγκάζ βρέθηκαν ειδικές κλούβες με φίδια τοποθετημένα ανά ζευγάρι, στοιχείο που παραπέμπει σε αναπαραγωγική διαδικασία!

Όσον αφορά τα είδη των ερπετών, πρόκειται μάλλον για οχιές αλλά και για ξενικά (εισαγόμενα), τα οποία είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την εγχώρια άγρια πανίδα.  

Οι επιβαίνοντες στο όχημα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από το Υπουργείο για απελευθέρωση φιδιών, και την επέδειξαν μάλιστα στον θηροφύλακα.

Ο τελευταίος κατέγραψε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους, και άμεσα ενημέρωσε με έγγραφη αναφορά τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ Κ.Ο.ΜΑ.Θ.).

Ακολούθως, η ΣΤ΄ Κ.Ο.ΜΑ.Θ. ενημέρωσε εγγράφως τη Δασική Υπηρεσία (Δασαρχείο Κιλκίς και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης), το ΥΠΕΚΑ (Δ/νση  Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας), την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Αστυνομία.

Η τελευταία πάντως, ενημέρωσε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος δεν αντιστοιχεί στον τύπου του αυτοκίνητου που επέβαιναν τα δύο άτομα!

Την ίδια ώρα, μολονότι το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ προφορικώς δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια άδεια, εντούτοις δεν έχει εκδώσει έγγραφη απάντηση, παρά τα δύο σχετικά έγγραφα της ΣΤ’ Κ.Ο.ΜΑ.Θ. (από τον Μάιο του 2013).

Το συμβάν έχει αναστατώσει τους κατοίκους όχι μόνο του Κιλκίς αλλά και άλλων περιοχών της βόρειας Ελλάδας, κυρίως της υπαίθρου, οι οποίοι διαπιστώνουν εσχάτως αυξημένα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στις περιοχές τους.  

Με ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, δηλώνει ότι «παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη του», ενώ εν αναμονή της γραπτής ενημέρωσης του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την ύπαρξη ή όχι άδειας, επισημαίνει πως «θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί, ότι αν και πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν υποψίες για παρόμοιες δραστηριότητες, αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν φυσικά πρόσωπα ενεργούντα αναλόγως, και που συντάχθηκε έγγραφη αναφορά από αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews