inkomotininews@gmail.com

Γ. Παυλίδης: «Οδηγούν στο κλείσιμο το Χιονοδρομικό Φαλακρού»!

Σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης Γιαννακίδη, εξαπολύει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, «Περιφερειακή Αναγέννηση», αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της βιωσιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Αναγέννηση», τονίζει:

«Συνέχεια στην ανικανότητα: Οδηγούν και το Χιονοδρομικό του Φαλακρού  Δράμας σε κλείσιμο.

Οι εμπλοκές και οι αλαζονικές πολιτικές εμμονές σε βάρος  του Χιονοδρομικού του Φαλακρού συνεχίζονται.

Ο κ. Γιαννακίδης και η συμπολίτευση, με την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  το οδηγούν  πιθανότατα σε κλείσιμο για τις δύο επόμενες χιονοδρομικές περιόδους, και σε ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή για τη συνολική αξιοποίησή του.

Οι ευθύνες είναι βαριές και έχουν ονόματα.

Η παράταξή μας πρότεινε αλλά δεν εισακούστηκε, και ψήφισε μόνη της να υπάρξει μια διετής σύμβαση έργου «για τη λειτουργία», υποκαθιστώντας στο πραγματικό έργο την υπό διάλυση ΑΝΦΑ ΑΕ και  ότι εκτελούσε αυτή. Ταυτόχρονα,  να αποκατασταθεί η νομιμότητα παντού.

Ο κ. Γιαννακίδης είναι αυτός που εκτός από τις φιέστες και τις μεγάλες, πρόσφατες, κενές περιεχομένου υποσχέσεις του, οδηγεί το χιονοδρομικό σε παύση λειτουργίας του.
Στο μεταξύ, οι αντιπεριφερειάρχες του αλληλοαναιρούνται!

Ενώ  ο  επί των θεμάτων τουρισμού μας επιτίθεται  πανηγυρίζοντας, απέναντι, ο κ. Ξανθόπουλος, τους αδειάζει λέγοντας για την απόφαση ότι «είναι πιθανό να οδηγήσει σε μη εκδήλωση ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα μερική χρήση αυτού και ορατή την πιθανότητα μη λειτουργίας του»!

Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: «Τους δείξαμε τη λύση  αλλά την απέρριψαν!»
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ,-Θ, της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:

«Η προχειρότητα και η ανεπάρκεια φαίνονται παντού. Τώρα και στο Φαλακρό!  Ο κ. Γιαννακίδης, με αλαζονικές πολιτικές εμμονές, οδηγεί το Χιονοδρομικό σε οριστικό κλείσιμο. Τους δείξαμε τη λύση  αλλά την απέρριψαν.  Ο χειμώνας είναι κοντά. Και η κοινωνία έχει και μνήμη και γνώση. Να δούμε τι θα ψελλίζουν τότε. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους τουλάχιστον. Ο κ. Ξανθόπουλος, βλέποντας το λουκέτο  που έρχεται, διαχώρισε την θέση του. Τίποτε στην κατρακύλα που βιώνουμε δεν είναι τυχαίο: όλα έχουν όνομα κ. Γιαννακίδη».

Τι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Υπενθυμίζεται, πως στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου, εν μέσω αντιρρήσεων ως προς τον χρόνο εκμίσθωσης αλλά και σχετικά με τα ήδη εκμισθωμένα τμήματά του.

Ως προς τον χρόνο διάρκεια της εκμίσθωσης, ορίζονται στη διακήρυξη τα 2 + 2 έτη, και σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Αγγελαδάκη, από τον οποίο ζητήθηκε νομική ερμηνεία,  οι εγκαταστάσεις δεν διέπονται από τις διατάξεις του νόμου περί εμπορικών μισθώσεων, και άρα δεν δίδεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να απαιτήσει επέκταση της σύμβασης για 12 χρόνια.

Όσον αφορά τα ήδη εκμισθωμένα τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελαδάκη, η Περιφέρεια θα πρέπει κινηθεί νομικά εναντίον των σημερινών εκμισθωτών, κάτι πάντως που προδήλως προοιωνίζεται χρονοβόρο, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και ειδικότερη διαχείριση των εν λόγω περιπτώσεων εν όψει του αναδόχου του συνόλου των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν μετέπειτα αξιώσεις του.

Τι πρότεινε η Περιφερειακή Αναγέννηση
Η παράταξη του κ. Παυλίδη διαφώνησε, και αντιπρότεινε την ανάθεση με σύμβαση έργου λειτουργίας του χιονοδρομικού σε ιδιώτη, ο οποίος θα υποκαθιστούσε την υπάρχουσα Αναπτυξιακή Εταιρία Φαλακρού, και θα λειτουργούσε το Κέντρο κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου αξιοποίησής του από την Περιφέρεια. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews