inkomotininews@gmail.com

Ενημέρωση δημάρχων - φορέων για το τεχνικό περιεχόμενο της μελέτης κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Μαρώνειας, αλλά και  εκπρόσωποι των οικισμών από όπου θα περάσει ο αγωγός ενημερώθηκαν  για το τεχνικό περιεχόμενο της μελέτης κατασκευής του αγωγού TAP, που θα διέρχεται και από τη Ροδόπη.

Η ενημέρωση,  αφορούσε τόσο τεχνικό σκέλος της μελέτης του έργου, όσο και το κοινωνικοοικονομικό.Ο αγωγός θα διέρχεται από αγροτικές εκτάσεις και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας από πόλεις, οικισμούς και μεμονωμένα σπίτια. Οι αγρότες από των οποίων τα χωράφια θα περάσει ο αγωγός είναι αυτοί που θα επηρεαστούν άμεσα ενώ για όσο διάστημα εκτελούνται οι εργασίες δε θα τους επιτρέπεται να καλλιεργήσουν και σε αντιστάθμισμα προβλέπεται να λάβουν σχετική αποζημίωση.
Ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, υποστήριξε ότι «είναι ένα έργο εθνικής σημασίας και επομένως οι όποιες τοπικές ευνοϊκές συνέπειες έρχονται σε δεύτερο βαθμό».
Ο αγωγός ΤΑΡ δεν προορίζεται για την τροφοδοσία πόλεων και της ευρύτερης περιοχής με φυσικό αέριο, καθώς ο αποκλειστικός σκοπός της κατασκευής του είναι μεταφορά σε διεθνές επίπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews