inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS-PHOTOS) «Έξω οι χρυσοθήρες – Εδώ δεν είναι Καλιφόρνια»

«Όχι στα χρυσωρυχεία του θανάτου», διαμήνυσαν για πολλοστή φορά πολίτες των Σαπών, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, που βρέθηκαν χθες βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου Μαρωνείας-Σαπών, όπου...
...ο Δήμος και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Κατά των Χρυσωρυχείων, διοργάνωσαν μουσική βραδιά με τοπικά συγκροτήματα αλλά και με προσκεκλημένο τον γνωστό ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παράλληλα, εκτέθηκαν από τοπικούς παραγωγούς και δημιουργούς, ντόπια προϊόντα.

«Χρυσωρυχεία δεν θα γίνουν»
«Εμείς δεν προσφέρουμε τζάμπα φαγητό», είπε με νόημα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης, σχολιάζοντας εμμέσως μεν, αλλά σαφώς και δηκτικά, το γεγονός ότι την ίδια ώρα, σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής, πραγματοποιούνταν μουσική εκδήλωση με δωρεάν φαγητό και ποτό από την εταιρεία «Μεταλλευτική Θράκης». Ταυτόχρονα υπογράμμισε με έμφαση την αμισθί συμμετοχή στην εκδήλωση όλων των καλλιτεχνών, και βέβαια, για μια ακόμη φορά, κατέθεσε την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας: «Χρυσωρυχεία δεν πρέπει να γίνουν και δεν θα γίνουν».

ΒΙΝΤΕΟ
Ηλίας Ιωαννάκης
Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών

«Όχι στις ψεύτικες ελπίδες – Ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη»
Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου, σχολίασε την εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της "Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας" Δημήτρης Χαρίτου, και κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί «όχι με εκείνους που εμπορεύονται ψεύτικες ελπίδες, αλλά με εκείνους που επιδιώκουν βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερές θέσεις εργασίας».

ΒΙΝΤΕΟ
Δημήτρης Χαρίτου
Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ
"Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας"

«Εδώ δεν είναι Καλιφόρνια»
Τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ο πολιτισμός αλλά και τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, απέναντι στα «μεγάλα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας» και στους ισχυρούς κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, επισήμανε ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης Λάκης Χαλκιάς, στέλνοντας με τη σειρά του το μήνυμα «Έξω οι χρυσοθήρες από την Ελλάδα, εδώ δεν είναι Καλιφόρνια».

ΒΙΝΤΕΟ
Λάκης Χαλκιάς
Ερμηνευτής

«Ψέμα η μη χρήση κυανίου»
Στην εκδήλωση, ο Καθηγητής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ Ιωάννης Τέντες, περιέγραψε τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον που εγκυμονούν οι εξορύξεις χρυσού, χαρακτηρίζοντας για πολλοστή φορά «μεγάλο ψέμα» τους ισχυρισμούς της «Μεταλλευτικής Θράκης» περί κατεργασίας του μεταλλεύματος χωρίς τη χρήση κυανίου.

ΒΙΝΤΕΟ
Ιωάννης Τέντες
Καθηγητής Βιοχημείας Ιατρικής
Σχολής ΔΠΘ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ



































1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi misthoforoi foititesti eitan?? entaksei kathiste eseis sts karekles sas k afiste tous polites san na pinane...k otan tha erthei o kairos pou tha fugoune oloi na minete moni sas..gt eseis dn aksizete na ekprosopite ton lao sas

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews