inkomotininews@gmail.com

Τελευταία παράσταση για Λεμπ-Ελενά

O Γάλλος «βασιλιάς» του WRC ολοκληρώνει τον πιο θαυμαστό κύκλο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ανεξάρτητα από...
...το αποτέλεσμα, το Ράλι Γαλλίας θα μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς το θρυλικό πλήρωμα των Σεμπαστιάν Λέμπ – Ντανιέλ Ελενά, αποχαιρετάει και επίσημα τον μαγικό κόσμο του WRC δίνοντας την τελευταία τους παράσταση με το Νo.1 Citroën -DS3.

Το πιο πετυχημένο δίδυμο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό λέει  «αντίο», έπειτα από 13 χρόνια συνεχής παρουσίας και κατακτώντας εννέα τίτλους,  παραδίδοντας  το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή, συνεχίζοντας για τον Σεμπάστιαν Λέμπ τουλάχιστον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού (WTCC).  Δεν είναι τυχαίο ότι η επίσημη ιστοσελίδα του WRC, έχει εκτενή αφιερώματα τόσο για τον ίδιο τον Αλσατό οδηγό,όσο και για τα επιτεύγματα  που πέτυχε  μαζί με τον συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά.

Τα στατιστικά στοιχεία από την αγωνιστική καριέρα του Σεμπαστιάν Λέμπ είναι πραγματικά εντυπωσιακά: 78 συνολικά νίκες, 116 φορές ανέβηκε στο βάθρο-τελειώματα, 896 νίκες σε ετάπ,  1.619 κερδισμένοι πόντοι για το πρωτάθλημα και 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι λίγα από τα επιτεύγματα του  ανθρώπου που έχει κυριαρχήσει στο άθλημα  την τελευταία δεκαετία. 

Ο ίδιος λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Ράλι Γαλλίας δήλωσε: 

«Αρχικά ελπίζω να φτάσω μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή. Θα είναι πολύ ωραίο να ολοκληρώσω την καριέρα μου εκεί, στις ειδικές της πόλης μου. Eιδικά όταν εδώ το 2010 κέρδισα πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. Ήταν η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα φιλοξενούνταν σε αυτές τις ειδικές και τότε ένιωσα ανακούφιση. Το να στεφθώ πρωταθλητής στο σπίτι μου ήταν κάτι που ποτέ δεν περίμενα. Συγκινήθηκα πολύ τότε. Σίγουρα την Κυριακή θα είναι  μία εξίσου  συγκινητική στιγμή καθώς ολοκληρώνω εδώ την καριέρα μου στο WRC.  Ωστόσο, θα είναι πιο εύκολο γιατί πλέον έχω άλλα σχέδια. Θα κάνω κάτι διαφορετικό στο WTCC. Έχω νέα κίνητρα και νέους στόχους και αυτό κάνει εύκολη τη μετάβαση. Πάνω απ 'όλα όμως θα αγωνιστώ  για να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν  όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή.», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Λέμπ.

Το Ράλι  αυτής της εβδομάδας στην Γαλλία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και κυριαρχίας ενός πληρώματος που είναι απίθανο να δει και πάλι ο μαγικός κόσμος του WRC. Το μόνο σίγουρο ότι την Κυριακή το βράδυ χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να στριμωχτούν στους δρόμους του Στρασβούργου, για να  δουν από κοντά την τελευταία παράσταση (συνδυασμένη  με  την 79 νίκη)  του πιο επιτυχημένου  οδηγού  ράλι που υπήρξε ποτέ!

Του Βαγγέλη Σπυράκη v.spirakis@eleftherotypia.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews