inkomotininews@gmail.com

Γ. Παυλίδης: "Στην ευλογιά των ζώων την ανικανότητα της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη την πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι και οι υπάλληλοι!"

Ακόμη ένα σφοδρό κατηγορώ κατά του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «απερχόμενο»...
...εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ «Περιφερειακής Αναγέννησης» Γιώργος Παυλίδης.

«Η κτηνοτροφία μας  κινδυνεύει. Η επικίνδυνη ασθένεια της ευλογιάς στα ζώα αποτελεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευθεί το ζωικό κεφάλαιο των 600.000 αιγοπροβάτων της Περιφέρειάς μας. Είναι από τα σημεία που ακόμη παράγουν», τονίζει με έμφαση, και καταγγέλλει οτι «τα μέτρα που έπρεπε δεν ελήφθησαν εγκαίρως από την Περιφέρεια, ούτε στα σύνορα με την Τουρκία ούτε στα όρια των επιτηρούμενων περιοχών ούτε στα όρια του Νομού Έβρου».

Επιπροσθέτως, εξάρει τις προσπάθειες των κτηνιάτρων: «Η επέκταση της νόσου δεν έγινε τυχαία. Χαρακτηριστικό είναι ότι  η αντιμετώπισή της επαφίεται στη φιλοτιμία, στη χωρίς αμοιβή εργασία και στις με δαπάνες τους μετακινήσεις των κτηνιάτρων!!! Ούτε όσα οχήματα χρειάζονται για να κινηθούν δεν έχουν, δεν τους τα παραχωρούν, παρότι για φιέστες υπάρχει περίσσια κινήσεως!  Επαινούμε τους κτηνιάτρους ως παράταξη για την ανιδιοτελή προσπάθειά τους, αλλά οι αντοχές τους και το φιλότιμο έχουν όρια!».

Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό, «να μεριμνήσουν για να καταβληθεί πάραυτα το υποχρεωτικό ποσό των 10 ευρώ για καθένα από τα χιλιάδες έγκλειστα ζώα, και ταυτόχρονα να επισπευσθεί η πλήρης αποζημίωση των κτηνοτρόφων για κάθε ζώο που θανατώθηκε ή θα θανατωθεί, στην οποία πρέπει να συμπεριληφθεί και η απώλεια των εσόδων έως την πληρωμή της».

Τέλος, κάνοντας λόγο για «ανεξέλεγκτη κατάσταση», στρέφει τα βέλη του προς τη διοίκηση της Περιφέρειας, κατηγορώντας την ότι «παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο φορτώνοντας τα πάντα στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε όμως, ότι την ανικανότητα και τα αργά αντανακλαστικά της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη τα πληρώνει η κοινωνία μας και τώρα οι κτηνοτρόφοι μας».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews