inkomotininews@gmail.com

Χρέη 700.000 ευρώ από πρώην δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής

Εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ κληροδοτούν στο Δήμο Κομοτηνής, δύο από τις τρεις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε τους λογαριασμούς εκκαθάρισης...
...της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑΚΟΜ), της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων (ΔΕΣΚΟΜ) και της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΑΚΟ).

Εκ των τριών, μόνο η τελευταία δεν εμφανίζει χρέη.

Το Σώμα αποφάσισε την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου, της υποχρέωσης εξόφλησης των οφειλών, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη να σημειώνει πως «είναι θέμα αξιοπιστίας της διοίκησης και μιας  δημοτικής αρχής, εφόσον υπάρχει συνέχεια, να μην κρυφτεί πίσω από στεγνές διατάξεις, να αξιοποιήσει δυνατότητες που δίνει ο νόμος ώστε να είμαστε συνεπής απέναντι σε αυτούς τους οποίους χρωστάμε».

Πού θα βρεθούν τα χρήματα για να εξοφληθούν οι πιστωτές; Αυτό κατά τον κ. Πετρίδη αποτελεί ένα νέο άγχος για τη διοίκηση του Δήμου, ωστόσο όπως επέμεινε, «έπρεπε να το κάνουμε ηθικά και το κάναμε».

Σημειώνεται, πάντως, ότι η αποπληρωμή ανεξόφλητων λογαριασμών προμηθευτών των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων, προϋποθέτει «σύννομες» διαδικασίες (τιμολόγια, κ.τ.λ.), «σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος δεν θα έχει την τυπική δυνατότητα να πληρώσει», οπότε οι πιστωτές μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. 


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews