inkomotininews@gmail.com

Νίκος Μαυρίδης: Ο Θρακιώτης του ΜΙΤ που φτιάχνει ανθρωποειδή ομιλούντα ρομπότ!

Ο Δημόκριτος, τα ρομπότ και η...ελληνική κρίση!

Ο Δημόκριτος μετεμψυχώνεται σε ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ, και μιλά για τη ζωή του και την κρίση!

Ο Νικόλαος Μαυρίδης, Διδάκτωρ του περίφημου ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), και δημιουργός του Interactive Robots and Media Lab, επισκέφθηκε...
...το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, και μεταμόρφωσε το ρομπότ του, από τον φιλόσοφο «Αβικέννα», στον Έλληνα Δημόκριτο!

Το ρομπότ έλαβε μέρος στη «Βραδιά Ερευνητή» του «Δημόκριτου», όπου το είδαν και συνομίλησαν μαζί του περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά παιδιά.

Το ρομπότ μπορεί να απεικονίσει ιδιαίτερα ρεαλιστικές συναισθηματικές εκφράσεις στο πρόσωπο του, και να αναγνωρίσει όπως και να συνθέσει ανθρώπινη φωνή στην ελληνική γλώσσα!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να το δείτε εν δράσει:


Η έρευνα του Νικόλαου Μαυρίδη, και κυρίως το αραβόφωνο ρομπότ «Αβικέννας» (Ibn Sina), από τον ομώνυμο φιλόσοφο, γιατρό, και συνεχιστή του Αριστοτέλη, έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς περισσοτέρων από είκοσι χώρες του κόσμου, όπως επίσης και τα κοινωνικά ρομπότ του Facebots, που χρησιμοποιούν πληροφορίες από το διαδίκτυο και συνάπτουν μακροπρόθεσμες σχέσεις με ανθρώπους!

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα δύο TEDx του Δρ. Μαυρίδη, στην Αθήνα και στα Εμιράτα:



Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, υπάρχει στην «Πατριδογνωσία» της Καθημερινής:


Και ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας του, γεμάτο με σκέψεις και αγάπη για την Ελλάδα και την Ανθρωπότητα, στο:


Εν κατακλείδι, με τα λόγια του ρομπότ Δημόκριτος, όταν τον ρωτάνε για την κρίση απαντά: «Όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηράκλειτος, τα πάντα ρει, και μηδέποτε κατά ταυτόν μένει. Αργά η γρήγορα θα χαράξει η Ανατολή!».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο κ. Νικόλαος Μαυρίδης είναι διδάκτορας του παγκοσμίως γνωστού ΜΙΤ και Αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρετεί ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο NYU, έχει διδάξει παιδιά από περισσότερες από τριάντα χώρες, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα, στα Εμιράτα και στην Ευρώπη, και πολλά από τα πράγματα που φτιάχνει έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου.

Υπηρέτησε τα κοινά σε Ελληνικούς συλλόγους, δημιούργησε διασυνδέσεις με διεθνείς συλλόγους και ισχυροποίησε τους δεσμούς με τον απόδημο Ελληνισμό και τους Φιλέλληνες, φέρνοντας κοντά ανθρώπους και εκδηλώσεις.

«Έχω πάντα την Ελλάδα, απτή και νοητή, σαν Ήλιο μέσα μου, και θέλω να τη βλέπω ψηλά!», λέει σε κάθε ευκαιρία.

Οι παππούδες μου είχαν κάποτε χαρεί την Πόλη και την Αλεξάνδρεια, πριν αναγκαστούν να φύγουν.

Ο παππούς του Νικόλαος ήταν Θρακιώτης, γεννημένος στην Τυρολόη και μεγαλωμένος στην Πόλη.

Η γιαγιά του ήταν δασκάλα σε ένα μονοθέσιο σχολείο στα ορεινά, και τα χαράματα μάζευε τα καπνόδεντρα.

Ο πατέρας του Λυσίμαχος, μαθηματικός και Καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ, υπήρξε από τους πρωτεργάτες του πανεπιστημίου της Θράκης.

Άρχισε να διαβάζει με τα βιβλία της Άγκυρας και της Εστίας – από τα Χρόνια του Περικλή μέχρι τον Γεροστάθη.

Ακόμα θυμάται τον πατέρα του να του διηγείται ιστορίες για τον Οδυσσέα, τον Πλάτωνα, τα Αστέρια και τους Γαλαξίες, και να τον συγχαίρει κάθε φορά που έκανε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση.

Έτσι έμαθε και το πιο σημαντικό που ξέρει και που προσπαθεί να μαθαίνει και στους μαθητές του: «Πώς να ρωτάνε, να ψάχνουνε, και μετά πώς να ονειρεύονται, και τελικά με την ώθηση της Καρδιάς και τη διαύγεια του Νου, να ∆ημιουργούνε!».

«Και οι πρόγονοί μας είδαν όλο το βιος τους να καταστρέφεται και να ξεριζώνονται από το χώμα τους, κι όμως ξαναγεννήθηκαν! Όλοι μας, περίπου από εκεί ερχόμαστε. Πλέον, το θυμόμαστε;», σχολιάζει αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews