inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) 100 Κομοτηναίες έκαναν δωρεάν μαστογραφία με πρωτοβουλία του γυναικείου τμήματος των ΑΧΕΠΑΝΣ Κομοτηνής

Περισσότερες από εκατό γυναίκες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν προγνωστικό κλινικό και μαστογραφικό έλεγχο στην κινητή μονάδα μαστογραφίας του αντικαρκινικού Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η οποία βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μετά από πρωτοβουλία του γυναικείου τμήματος των ΑΧΕΠΑΝΣ Κομοτηνής «Οι θυγατέρες της Πηνελόπης»...
...σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», την Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, τη Φιλόπτωχο Κομοτηνής και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κομοτηνής «Δύναμη Ψυχής».

Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της μονάδας προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά, και προτεραιότητα δόθηκε σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες.


Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Στην Ελλάδα ετησίως νοσούν 4.500 γυναίκες, ενώ 1.600 χάνουν δυστυχώς τη μάχη. Η ασθένεια χτυπά συνήθως στις ηλικίες 49-69 ετών, χωρίς πάντως να λείπουν οι περιπτώσεις και νεαρότερων ηλικιών.


«Όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί ο καρκίνος του μαστού, τόσο περισσότερο αντιμετωπίσιμος είναι, μέχρι και ιάσιμος», υπογράμμισε ο Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Θεαγένειου Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Συμπιλίδης.



Λόγω του αυξημένου αριθμού των γυναικών που προσήλθαν για εξέταση, και δεδομένης της δυναμικότητας εξυπηρέτησης 45 ατόμων από την κινητή μονάδα, ο κ. Συμπιλίδης διαμόρφωσε και δεύτερο "ιατρείο" σε δωμάτιο που παραχώρησε οικειοθελώς και δωρεάν το ξενοδοχείο "Αστόρια".


Η κινητή μονάδα, μετά από μεσολάβηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον κ. Συμπιλίδη, έμεινε και δεύτερη μέρα στη Ροδόπη, εξυπηρετώντας εκτός από τις γυναίκες της Κομοτηνής, και εκείνες των Σαπών.



Την ικανοποίησή της για την απόλυτη επιτυχία της εθελοντικής δράσης, εξέφρασε η Πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» Κομοτηνής, κυρία Μαρία Σοφιανού.



Μήνυμα συμπαράστασης προς τις γυναίκες οι οποίες προσβάλλονται από τη νόσο, έστειλε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» Ελένη Ντελιοπούλου, η οποία επισήμανε: «Να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνες».


Η κ. Σοφιανού, μάλιστα, αφιέρωσε την ενέργεια στη μνήμη των γυναικών που νικήθηκαν από τον καρκίνο του μαστού.


Την εκδήλωση στήριξε το τμήμα ΑΧΕΠΑΝΣ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του οποίου Γιώργος Χριστοφορίδης, εξήρε τη δραστηριοποίηση του γυναικείου τμήματος.



Τη χρησιμότητα μιας νέας επίσκεψης στο μέλλον της κινητής μονάδας, υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κομοτηνής «Δύναμη Ψυχής», κ. Ροδούλα Κοκκινάκη.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews