inkomotininews@gmail.com

Η Βασιλόπιτα της "Τραπεζούντας" με παλμό και αισιοδοξία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλος ένας ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος...
...ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους.

Τον χορό στήριξαν και τοπικοί φορείς, καθώς το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Α. Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Σ. Μενεσελίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Νικολαΐδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Α. Καρελιάδου και Ν. Σωτηρακόπουλος, καθώς και ο Υποδιοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Π. Τσίλης.

Τις ευχές του οργανωμένου ποντιακού χώρου μετέφερε η Πρόεδρος του ΣΠοΣ ΑΜΘ, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ και της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, κ. Χ. Μαυρίδου, ενώ παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γ. Κεσαπίδης, καθώς και η πλειονότητα του Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας ΑΜΘ.

Δεν έλειψαν ακόμη και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Ποντίων Υφαντών «Το Καρς», ο «Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών», ο Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών «Ο Πόντος», ο «Σύλλογος Γυναικών Θρυλορίου»,ο Σύλλογος Ποντίων Παγουρίων, ο Σύλλογος Γυναικών Παγουρίων, ο Σύλλογος Γυναικών Υφαντών, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, οι Σύλλογοι Ποντίων Νέστου, Παλαγίας, Λευκόπετρας, Νίψας, Νεας Αμισού.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αβραάμ Φωτιάδη.

Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του παιδικού χορευτικού, και ευκαιρίας δοθείσης, ανακοινώθηκε από την κ. Καρελιάδου, η ένταξη του Συλλόγου στο πρόγραμμα Leader+, στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά θα προμηθευτούν καινούριες φορεσιές.
Η πρόταση περιλαμβάνει και τη θεατρική παράσταση «Της Τρίχας το Γεφύρ», η οποία θα ανέβει από τον Σύλλογο με βάση ένα χειρόγραφο το οποίο μετέφεραν μέλη του Συλλόγου από το χωριό Χαραμπά της Γεωργίας, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η παράσταση πριν από 30 χρόνια.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση. Το γλέντι κράτησε με αμείωτη ένταση ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με έναν ανεπανάληπτο Στάθη Νικολαΐδη, που με την υπέροχη φωνή του, ταξίδεψε το κοινό τραγουδώντας από παραδοσιακά ποντιακά μέχρι και μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, και έναν Ματθαίο Τσαχουρίδη, που με την λύρα του ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, αποσπώντας την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού.

Τους καλλιτέχνεςσυνόδεψαν ο Κώστας Ζώης στο νταούλι, ο Δημήτρης Τεπερεκίδης στα πλήκτρα και ο Γιώργος Κορτσινίδης στα ντραμς.


«Μεγάλο ευχαριστώ» ο Σύλλογος απευθύνει στους δωροθέτες: Axinar Θεσσαλονίκη ΒΙ.ΠΕ, Έφη Καλεντερίδου, Λυρατζόπουλος, Makgio, Electronet Γανίτης, Caprice,Image, Model Line, Figaro, Mateossian, EL-EF, Soufleris, Carim, Ορταξίδης, Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Budo Academy, Α. Παρασίδης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Τσοποζίδου Κων/να, Οπτικά Χατζηαντωνίου, Next Time, Τσεκμέζογλου, Κατσικάκης, Market «Ελένη», Οπτικά Κητζίδης, Pink woman, My Space, Παπάζογλου, Προβάδισμα, Βεργίνα, Bimbo, Δια χειρός Μαντενίδη, La Luna, Ozzi, LaDyk, Art Poster, Baby Boom, Μαρίνα, Γιώτα Αραμπατζή, Χίλιες και μια χάντρες, Οπτικά Ρούφου, Οπτικά Μιμίκος, Mama’s cleaners, Ζαχαροπλαστείο Ντίνος, Μυρ Άγγελος, Δερβίς, Target, Παρουσίαση, Δάφνη, Το χρωματιστό μαγαζάκι, Ιωακείμ, AN-EL, Γκιουλεστάν, Μαργαρίτα, Ο μαγικός κόσμος των καρτούν, Εμινογλου Σεμπάτ, Tevfik, Βαφειάδης, Μαλλιά Κουβάρια Βελόνια, Γρηγορόπουλος, Πάπυρος, Vip’s young, Exclusive clothes, Ζήσης, Φάτσα Κάρτα, Άποψη, Moca Style, Zoo, Μετάξι, Κονταράς, Photo Art, Studio Riga, Ifos Creation, Duty Free Τελωνείου Κήπων, και στους χορηγούς επικοινωνίας: Παρατηρητής, Πατρίδα, Φωνή της Ροδόπης, Ελεύθερη Άποψη, Αργώ, Δίαυλος, R-Chanel, InKomotini, Komotini Blogs, E-Pontos.gr, Pontos News.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews