inkomotininews@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Διώκουν την Πρόεδρο των Αστυνομικών Ροδόπης αντί να παραιτηθεί ο κ. Δένδιας»!

Την απόλυτη στήριξη της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλας Τζατζανά, αναφορικά με την εκ νέου πειθαρχική της δίωξη καίτοι αθωώθηκε παμψηφεί...
...από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Σώματος, σχετικά με τη διαμαρτυρία της τον Αύγουστο του 2012 για τη μετατροπή της Σχολής Αστυφυλάκων Ροδόπης σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τη δίωξη ως μέσο εκφοβισμού των συνδικαλιστών και πολιτών που αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυρία Σταυρούλα Τζατζανά, πρόεδρος του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, είναι θύμα μιας εκδικητικής μανίας του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γιατί άσκησε τα νόμιμα συνδικαλιστικά της δικαιώματα.

Την πρόταση "άσκησε τα νόμιμα συνδικαλιστικά της δικαιώματα" την αναφέρει το πόρισμα του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που με ψήφους 5-0 αθώωσε πανηγυρικά την κυρία Τζατζανά.

Όμως αυτή η ομόφωνη απόφαση δεν άρεσε σε κάποιους. Γι' αυτό παραπέμπεται στον δεύτερο βαθμό. Και όλα αυτά, γιατί η κυρία Τζατζανά εκφράζοντας την άποψη του σωματείου της διαφώνησε τον Αύγουστο του 2012 με τη μετατροπή της σχολής Αστυνομίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι πολίτες της περιοχής θα θυμούνται ότι τότε υπήρξε συνολική και πάνδημη αντίδραση.

Ο κ. Δένδιας είχε δεσμευθεί ότι η λύση αυτή θα ήταν "προσωρινή". Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Ακόμη ένα ψέμα.

Αντί λοιπόν να παραιτηθεί ο κύριος Δένδιας, διώκεται η πρόεδρος του σωματείου των αστυνομικών.

Η δίωξη αυτή είναι δίωξη ουσιαστικά ενάντια στη "νόμιμη συνδικαλιστική δράση", είναι δίωξη έναντι όποιου αντιδρά στις πρόδηλα απαράδεκτες πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στη διωκόμενη συνδικαλίστρια και ζητούμε τη άμεση παύση της δίωξης αυτής που προσβάλλει τον πυρήνα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς είναι πρόδηλα αυταρχική και δείχνει ξεκάθαρα τον κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη".


Ταυτόχρονα σημειώνουμε ότι ο λόγος για τον οποίο διώκεται παραμένει ισχυρός: Η Σχολή Αστυνομίας παραμένει κέντρο κράτησης…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews