inkomotininews@gmail.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών μέσα κι έξω από τη Βουλή

«Ξεκληρίζουν την αγροτιά με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις της αγροτικής δραστηριότητας».

Σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν τη φορολογία των αγροτών και ενόψει των προαναγγελθέντων αγροτικών κινητοποιήσεων, ο...
...Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αγρότες και καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «λίγων και “μεγάλων”».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου παραμένουν ιδιαίτερα οξυμένα τα τελευταία χρόνια λόγω των μνημονιακών πολιτικών, και κορυφώνονται με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τηνφορολόγησή τους.

Δίνεται η χαριστική βολή στη μικρομεσαία αγροτιά, μέσα από την απομύζηση του αγροτικού εισοδήματος με τα νέα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, όταν μάλιστα δεν έχει δρομολογηθεί καμία από τις αναγκαίες διαδικασίες παραγωγικής ανασυγκρότησης και στήριξης του αγρότη και του εισοδήματός του.

Με βιασύνη και προχειρότητα επιβάλλονται μέτρα χωρίς διάλογο με εκπροσώπους του κλάδου και χωρίς ενημέρωση των αγροτών από την κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων. Ο αγροτικός κόσμος είναι απροετοίμαστος, όπως και οι εφορίες και οι λογιστές που δεν ξέρουν τι να απαντήσουν στα ερωτήματα των αγροτών.

Οι καινούργιες φορολογικές υποχρεώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων είναι μέτρα που θέτουν σε επισφάλεια την πλειοψηφία αυτών, οδηγώντας τους στην ανέχεια και στη σταδιακή εγκατάλειψη της δραστηριότητάς τους.

Οι νέοι  επιβαλλόμενοι φόροι,  το χαράτσι των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Θα απαιτηθεί από αυτούς να πληρώσουν στην εφορία τεράστια ποσά που δεν διαθέτουν, καθώς το αγροτικό εισόδημα έχει ήδη εκμηδενιστεί εξαιτίας:

- του υψηλού ενεργειακού κόστους (αυξήσεις αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, λόγω  της αύξησης κατά 157% του τέλους ΑΠΕ).

- του υψηλού κόστους παραγωγής.

- τις ελλείψεις ρευστότητας και της απουσίας αγροτικής πίστης (ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην Πειραιώς).

Είναι σαφές ότι με τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν στηρίζεται ο αγροτικός τομέας, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό εξόδου όλης της χώρας από την κρίση.

Αντίθετα οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή, συμπαρασύροντας σε αυτή το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της Ροδόπης και, κατ’ επέκταση, της χώρας, οδηγώντας σε επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση.

Ο πραγματικός στόχος των νέων φόρων είναι η ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των αγροτών, η αρπαγή της μικρής ιδιοκτησίας προς όφελος των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, και η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια των λίγων και “μεγάλων”.

Η επιβολή και εφαρμογή των νέων μέτρων διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα που θα αποτελούσε “θεμέλιο για να πατήσει ο τόπος” και “βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους μέσα κι έξω από τη Βουλή».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews