inkomotininews@gmail.com

ΓΣΕΕ κατά COCA COLA: «Οι απολύσεις…δεν πάνε με όλα»

Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν την άδικη και αδιέξοδη πολιτική τους, μεγάλες εταιρίες με υπερκέρδη που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας προχωρούν σε απολύσεις, αλλάζουν έδρα, σταματούν τη δραστηριότητά τους στον ελλαδικό χώρο.

Αποτέλεσμα, η λίστα των ανέργων...
...να μεγαλώνει καθημερινά.

Η ΓΣΕΕ, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των καταναλωτών, προχωρά σε συντονισμένες δράσεις  ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις από τέτοιου είδους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς.

Η αρχή γίνεται με τη δραστηριότητα της Coca Cola στην Ελλάδα.

Η 3Ε-Coca Cola έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, απολύσεις, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων, όπως προκύπτει και από εκκρεμείς δικαστικά αποφάσεις.

Η Συνομοσπονδία απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο και Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της Coca Cola, Muhtar Kent, με την οποία ζητά άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ελλάδα, καθώς και την κατάσταση, τη διάθρωση, και την πιθανή εξέλιξη της απασχόλησης σ’ αυτή, αλλά και τα μέτρα πρόληψης που έχουν προβλεφθεί σε περίπτωση που η απασχόληση  απειλείται.


«Θα αναμένουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος την επίσημη απάντηση της μητρικής εταιρείας, και αμέσως μετά, σε συνεργασία με τις οργανώσεις μέλη μας και τις δομές μας στο καταναλωτικό κίνημα, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των  εργαζομένων-καταναλωτών», τονίζεται με έμφαση σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, διαμηνύοντας το αίτημα «να σταματήσουν να σηκώνουν οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews