inkomotininews@gmail.com

(VIDEO) Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής σε ενεργή δράση για τον άνθρωπο

Σε εορταστικό κλίμα, παρουσία μελών του ομίλου, του αρχαιότερου-ίσως- μέλους της ροταριανής περιφέρειας Δημήτρη Διαμαντόπουλου και της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θράκης Σοφίας Παπαναστασίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Ροταριανού Ομίλου «Ροδόπη»...
...Κομοτηνής.    

Μπορεί ο απινιδωτής για το ΕΚΑΒ Θράκης να μην παραδόθηκε στο προγραμματισμένο χρόνο-λόγω προβλήματος του εισαγωγέα, ωστόσο το έμπρακτο ενδιαφέρον του Ροταριανού Ομίλου για ενίσχυση του κέντρου άμεσης βοήθειας με επιπλέον εξοπλισμό, αποτελεί γεγονός.

Για την αγορά του απινιδωτή, όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος του Ομίλου Μαίρη Κοσμίδου, διατέθηκαν τα έσοδα από τη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ που οργάνωσε η Ροδόπη, με την συμμετοχή ντόπιων δημιουργών και καλλιτεχνών και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την κοινωνία της Κομοτηνής και λόγω της συγκεκριμένης στόχευσής του.

Η κ. Κοσμίδου απηύθυνε ευχές για το νέο έτος σημειώνοντας ότι μέσα από την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό». Μιλώντας για τις δράσεις που προγραμματίζει ο όμιλος στη διάρκεια της χρονιάς η ίδια αναφέρθηκε ειδικότερα σε σχετική πρωτοβουλία για στήριξη του δημοτικού σχολείου της Ίμβρου.

Στο δίπτυχο «ζωή και περιβάλλον» αναφέρθηκε σε ομιλία του ο ροταριανός συνταξιούχος γεωπόνος Δημήτρης Διαμαντόπουλος εστιάζοντας στην ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις τους στη ζωή και την ύπαρξη του ανθρώπου  στον πλανήτη. «Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη για τον πλανήτη, δεν θα είναι για τους ανθρώπους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος ούτως ώστε «να μην επιστρέψουμε στη λίθινη εποχή».


Δ.Α.

ΒΙΝΤΕΟ
Μαίρη Κοσμίδου
Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου
Κομοτηνής "Ροδόπη"




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews