inkomotininews@gmail.com

Εκδήλωση-συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Εκδήλωση - συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας (Αξιολόγηση και περιεχόμενο παιδείας, εργασιακό καθεστώς και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών), διοργανώνει αύριο Τετάρτη 19/2 στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του ...
...Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, η  ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Η ταμίας της ΕΛΜΕ κ. Αναστασία Γεωργαντά, θα εισηγηθεί το θέμα «Περιεχόμενο μάθησης και διδακτική μεθοδολογία», και ο κύριος ομιλητής κ. Αθανάσιος Γκότοβος, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Παν/μιο Ιωαννίνων, θα αναπτύξει το θέμα «Αξιολόγηση, εργασιακό καθεστώς και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών».

Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συντονίσει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Νεκτάριος Δαπέργολας.

Βιογραφικό Αθανάσιου Γκότοβου

Ο Αθανάσιος Ε. Γκότοβος σπούδασε στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή) και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής) το 1979 με θέμα "Γλώσσα και αλληλεπίδραση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και το Δυτικό Βερολίνο". Από το 1980 μέχρι το 1981 δίδαξε Παιδαγωγική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Από το 1981 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1990 υπηρετεί ως  καθηγητής στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Από το 1991 μέχρι το 2001 δίδαξε στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου μαθήματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής. Έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (2001-2004), ως μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (2000-2004) και ως μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2011-2012). Στα πεδία της ειδίκευσής του ανήκουν η Μεθοδολογία της Εκπαιδευτικής Έρευνας, οι Θεωρίες των εκπαιδευτικών οργανισμών, η Διδακτική της Γλώσσας, η Διδακτική και της Ιστορίας, οι Θεωρίες της Κοινωνικοποίησης και η Διαπολιτισμική Παιδαγωγική. Γύρω από τα θέματα αυτά έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews