inkomotininews@gmail.com

VIDEOS-Πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της Φελίνας Καζάκου-Βρούζου

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της, που πάντως θα παρουσιάσει αναλυτικά προσεχώς, αφού προβεί σε κοινωνικό διάλογο με τοπικούς φορείς, συλλόγους και κοινωνικές ομάδες, κοινοποίησε...
...σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, κάνοντας ταυτόχρονα και τα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος του συνδυασμού της «Εμείς…η πόλη», και του λογότυπου που τον συνοδεύει.

Σε ότι αφορά τη φιλοσοφία του εγχειρήματός της, η κ. Καζάκου αναφέρθηκε στην «εις βάθος γνώση των προβλημάτων», και, στη «δυνατότητα, με βάση την παιδεία, την τεχνολογία, την τέχνη και την τεχνική», να εκπονηθεί ένας «λειτουργικός σχεδιασμός επίλυσής τους».

Ένας σχεδιασμός, που όπως επισήμανε, «όλοι στον συνδυασμό δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε στηριζόμενοι στη διαφάνεια και στη διαβούλευση με τους δημότες», και ο οποίος θα θέτει ως κριτήρια, «την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, και την αξιολόγηση του έργου του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί».

Η υποψήφια δήμαρχος υποστήριξε πως ο συνδυασμός της «δεν θα είναι προσωποπαγής, ούτε θα αρχίζει και θα τελειώνει σ’ έναν χαρισματικό, “ελέω Θεού”, ηγέτη. Θα στηρίζεται σε μια επιτελική ομάδα που θα γνωρίζει να ακούει, να διαβουλεύεται, να ιεραρχεί και να πράττει».

Το μήνυμα του «Εμείς…η πόλη»
Εξηγώντας το μήνυμα που επιχειρείται να αναδυθεί από την ονομασία του συνδυασμού, αναφέρθηκε σε κάθε μία από τις λέξεις που το αποτελούν: «“Εμείς”, γιατί όλοι μαζί εμείς είμαστε η πόλη. Πόλη χωρίς τους πολίτες της δεν υπάρχει. “Γιατί οι άνθρωποι φτιάχνουν τις πόλεις τους και οι πόλεις δημιουργούν τους ανθρώπους”, όπως λέει και ο συμπατριώτης μας ποιητής Αναστάσης Βιστωνίτης. Γιατί η πόλη, το παρελθόν, το παρόν της και το μέλλον της, είναι υπόθεση όλων μας μαζί. Όλων λοιπόν υπόθεση είναι η πόλη, γι’ αυτό προτάσσουμε το “εμείς”. Το “εμείς” στη λήψη αποφάσεων, το “εμείς” της αλληλεγγύης και της φροντίδας του ενός για τον άλλο, και την πόλη μας. “Η”, γιατί μια είναι η πόλη. Ορισμένη. Η Κομοτηνή, η περιφέρειά της και οι οικισμοί της. “Πόλη”, ως λέξη κλειδί. Ως λέξη που έχει ως παράγωγα τις λέξεις πολίτης – ο ενεργά μετέχων στη δημόσια ζωή της πόλης – και πολιτική».

Σχετικά με εικαστικό μέρος του λογότυπου, η κ. Καζάκου, εξήγησε: «Η πρώτη εικόνα απεικονίζει τον διάλογο και τη συνεργασία των δημοτών σε όλα τα επίπεδα, με απώτερο σκοπό την ενεργό συμμετοχή όλων για τη λήψη κομβικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον όλων μας. Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει την πόλη. Αφού η πόλη, είναι: έμψυχα, άψυχα, άνθρωποι, αρχές, θεσμοί, υποδομές, περιβάλλον, ιδέες, πολιτισμικές αξίες, επιστήμες, τέχνες και τεχνική. Η τρίτη εικόνα απεικονίζει την αλληλεγγύη, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας».

Οι βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Εμείς…η πόλη», όπως εκτέθηκαν από την επικεφαλής του, έχουν ως εξής:

- Συμμετοχή των δημοτών στον πολιτικό και αστικό βίο.
- Χρηστή και συμμετοχική διοίκηση.
- Κοινωνική πολιτική.
- Τοπική οικονομία και ανάπτυξη.
- Παιδεία – πολιτισμός – αθλητισμός.
- Ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον και τους οικισμούς.
- Περιβάλλον.
- Πολιτικές ευκαιριών για νέους.

Ειδικότερα για τους νέους, η κ. Καζάκου, υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει στη συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε σημαντική στην προσπάθειά μας αυτή τη συμμετοχικότητα των νέων. Των νέων με δυναμική, τόλμη και πείσμα, που οραματίζονται, αναζητούν και διεκδικούν. Πιστεύουμε στους νέους, θέλουμε να τους δώσουμε βήμα συμμετοχής, γιατί άλλωστε αυτοί είναι και το μέλλον του τόπου μας, οι σκοπευτές των ονείρων όλων μας».

Η κ. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, με τον σύζυγό
της, οικονομολόγο, κ. Περικλή Βρούζο.

Τι απάντησε στις ερωτήσεις


Ερωτηθείσα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της, σημείωσε πως αυτό θα απαρτίζεται από νέα κυρίως άτομα, χωρίς να λείπουν και υποψήφιοι με εμπειρία, σε έναν «συνδυασμό εμπειριών και νέων ιδεών».


Σε άλλη ερώτηση, χαρακτήρισε την εικόνα της Κομοτηνής «επιεικώς απογοητευτική, γκρίζα, πολύ βρώμικη και απάνθρωπη, με ελλιπή αστική ασφάλεια».


Σε ερώτηση για το πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι η υποψηφιότητά της, τη στιγμή που αυτή ανακοινώθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, από τους Βουλευτές του κόμματος κ.κ. Ε. Στυλιανίδη και Σ. Βούλτεψη, και από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Κ. Μορφακίδη, και αν αυτό το γεγονός θεωρεί οτι ενισχύει την προσπάθειά της, εκτίμησε οτι «ο καθένας τον εαυτό του τον βοηθάει μόνος του και με την ομάδα συνεργατών του».


«Σε αυτή την προσπάθειά μας τους χρειαζόμαστε όλους», υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτημα για το αν απευθύνει κάλεσμα στήριξης και σε άλλους, πλην της Νέας Δημοκρατίας, χώρους, απέκλεισε ωστόσο τη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας «ανοιχτή σε στήριξη μόνο από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις».


Καλούμενη από τους δημοσιογράφους να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προτάσεις της, αφενός υποσχέθηκε τη δημιουργία «Χάρτας Δικαιωμάτων του Δημότη», την ανά τετράμηνο δημοσιοποίηση δημοτικών δεικτών αξιολόγησης των πολιτικών που εφαρμόζονται, τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, καθώς και την ίδρυση γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων, και αφετέρου κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού δεν έχει να επιδείξει τίποτα, επισημαίνοντας πως «και το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο είναι κλειστό ενώ υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου», και θυμίζοντας τις «γιορτές νεολαίας και Χριστουγέννων» που είχαν διοργανωθεί επί Δημαρχίας Κοτσάκη. Επίσης, εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για μη εξυπηρέτηση των πολιτών, φέροντας ως παράδειγμα συγκεκριμένη περίπτωση μουσουλμάνου δημότη.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews