inkomotininews@gmail.com

Ροδόπη: εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Βούλγαρων διακινητών παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε  έπειτα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Εδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου...
...της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28, 30, 34, 36, 41 και 42 ετών, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο και τον 34χρονο να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεταφέροντας στο εσωτερικό τους συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, και τους άλλους τέσσερις (δράστες), να  επιβαίνουν σε τρίτο όχημα και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι έξι Βούλγαροι είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με σκοπό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης προέκυψε ότι παρέλαβαν τους δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες από παρέβρια περιοχή του νομού Έβρου, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικής αμοιβής.   
 Συνολικά κατασχέθηκαν:
 - τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
 το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ και 226 λέβα
- επτά κινητά τηλέφωνα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews