inkomotininews@gmail.com

Έφτιαξαν χελιδονοφωλιές από πηλό για να τις βάλουν στα σχολεία τους

Χελιδονοφωλιές από πηλό, κατασκεύασαν με πολύ κέφι και μεράκι, πενήντα μαθητές της Γ΄ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις καλωσορίσματος της Άνοιξης που διοργανώθηκαν στα...
...Κέντρα Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή και Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος.

Τα παιδιά ακόμη ξεναγήθηκαν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας στις θεματικές εκθέσεις των δύο κέντρων, και παρακολούθησαν παρουσίαση για τα χελιδόνια, αλλά και τα άλλα είδη πουλιών της περιοχής.

Τις φωλιές που κατασκεύασαν, οι μαθητές τις πήραν φεύγοντας μαζί τους, για να τις τοποθετήσουν είτε στο σχολείο τους, είτε στο σπίτι ή κάπου στη γειτονιά τους, με την ελπίδα να τις δουν να κατοικούνται από τους συμπαθείς φτερωτούς μας φίλους, τα χελιδόνια.

Τα χαμόγελα και η χαρά της ικανοποίησης ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών, και αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή του προσωπικού των Κέντρων Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέσα από τέτοιες δράσεις φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τις προστατευόμενες περιοχές, ευαισθητοποιώντας τα σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και Ξάνθης.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews