inkomotininews@gmail.com

Στην κορυφή του κόσμου ο Κώστας Φιλιππίδης

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής...
...πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.80 μ., και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου χαρίζοντας στην Ελλάδα μια σπουδαία διάκριση.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 5.40 μ., συνέχισε στα 5.55 μ., έπειτα στα 5.65 μ. και στα 5.75μ, για να περάσει με την πρώτη, όπως και σε όλα τα προηγούμενα άλματά του, τα 5.80 μ. που του χάρισαν το χρυσό μετάλλιο.

Το ίδιο ύψος πέρασαν και οι Μάλτε Μορ και Γιάν Κούντλιτσα, αλλά ο Γερμανός χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να τα καταφέρει και ο Τσέχος τρεις.

Και οι τρεις αθλητές είχαν από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.85 μ.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Φιλιππίδη σε υψηλό επίπεδο, και πέμπτο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο κλειστού στίβου, ενώ η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 9/3.

«Έκανα χαρούμενος πολλούς Έλληνες»
«Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μετά τη μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου», είπε αρχικά ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να ξέρεις που θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές πηγαίνεις σε έναν αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. Σήμερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα έναν πολύ καλό αγώνα, κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και τη χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Έλληνες με αυτή μου την εμφάνιση. Έχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».


Άτυχος ο Τσάτουμας τέταρτος στο μήκος
Στην ίδια διοργάνωση, ο Λούης Τσάτουμας κατετάγη 4ος στον τελικό του μήκους, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει καλύτερο άλμα στα 8.13 μ. και να χάνει το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια.

Ο Τσάτουμας ξεκίνησε καλά τον αγώνα, με άλμα στα 7.98 μ., συνέχισε στα 8.13 μ., αλλά η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή. Είχε άκυρα το 3ο και 4ο άλμα του, το 5ο στα 8.10 μ. και το 6ο ήταν και αυτό άκυρο.

Έτσι, ο Σουηδός Μάικλ Τορνέους, με 8.21 μ. στο 6ο άλμα, άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή εκτός βάθρου...

Πρώτος ήρθε ο Βραζιάνος Μάουρο Ντα Σίλβα, ο οποίος στο 6ο άλμα του έφτασε στα 8.28 μ., ενώ ο Κινέζος Γίνζε Λι με 8.23 μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews