inkomotininews@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ AΠΕΡΓΙΑΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΩΡΑ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ της 9ης Απριλίου, απευθύνει το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ:

«Η αντιλαϊκή πολιτική της έντασης, του αυταρχισμού, της καταπάτησης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, των απολύσεων εργαζομένων (που σχεδιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση), εκφράζει κυρίως τα συμφέροντα του τραπεζικού αλλά και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας.

Από τις 23 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (Σχολικοί Φύλακες, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) οδηγήθηκαν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και προστέθηκαν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων).

Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα θα λειτουργήσει επιπρόσθετα σαν μόνιμη δεξαμενή απολύσεων και εργαλείο διάλυσης του Δημοσίου και των κοινωνικών του υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου δίνονται ήδη βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των ιδιωτών, με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε την πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων με 5μηνες συμβάσεις των 450 και 430 ευρώ το μήνα, ανασφάλιστων χωρίς δικαιώματα αντί της πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία από πέρυσι και 25.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν, ενώ ετοιμάζονται άλλες 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ουσιαστικά, δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην Υγεία, ενώ οι πολίτες θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν αυξημένες συμμετοχές και χαράτσια. Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί σε παροχές, φάρμακα και εξετάσεις θα αυξήσουν τον αριθμό των πολιτών που αδυνατούν να προσεγγίσουν το νέο «σύστημα» ιδιαίτερα επειδή πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι,  δεν έχουν καμία πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες Υγείας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικά Παντοπωλεία) αλλά και βασικών Υπηρεσιών καθημερινής παρέμβασης όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, που θεωρείται χρυσοφόρος τομέας για τους Εθνικούς μεγαλοεργολάβους, βρισκόταν και βρίσκεται  για προφανείς λόγους στο στόχαστρο.

Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τα «ελλείμματα» των Ασφαλιστικών Ταμείων,( που η ίδια μεθοδικά δημιούργησε ) καταφεύγει στη γνωστή αντικοινωνική συνταγή μείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των κρατήσεων των εν ενεργεία Υπαλλήλων. Με το νέο αντιδημοκρατικό τρόπο υπολογισμού, κατακρεουργούνται και πάλι τα ήδη μειωμένα ποσά του εφάπαξ ( Μ.Ο. μειώσεων 51,5% ).

Από το Νοέμβρη του 2013 άρχισε ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων Συμβασιούχων, που είχαν δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους. Γίνεται πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν σέβεται τις αποφάσεις των Δικαστηρίων όταν αμφισβητούν την πολιτική της, ενώ αντίθετα τις επικροτεί όταν  βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες ή επιστρατεύονται απεργοί.

Η Κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με την Τρόικα για την προώθηση νέων βάρβαρων μέτρων όπως οι ομαδικές απολύσεις,(η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), το ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των Ασφαλιστικών Ταμείων λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.

Οι  εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτούμε:

- να μην απολυθούν οι Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και να καταργηθούν όλες οι ρυθμίσεις που προβλέπουν διαθεσιμότητες και απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

- να διατηρηθούν και να στηριχθούν όλες οι Υπηρεσίες και Δομές του Δημοσίου που παρέχουν  κοινωνικά αγαθά και να επαναλειτουργήσουν αυτές που καταργήθηκαν.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα και τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στο Ν. Ροδόπης να συνεχίσουν τον αγώνα συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με την Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

H EΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews