inkomotininews@gmail.com

ΡΙΖ.Α. ΑΜ-Θ: «Η Μόσχα η “σιτευτή” και η “άσωτη” Θάσος»

Για απουσία σχεδίου τουριστικής προβολής της περιοχής, κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η παράταξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης για την ΑΜ-Θ».

Αναλυτικά στη σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει:

«Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2014 της Μόσχας, μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (θυμίζουμε: Δράμα, Καβάλα, Θάσος, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος), έκανε ειδική αναφορά στη Θάσο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου της περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης «[…] Στην ομιλία του, ξεχώρισε τις φυσικές ομορφιές και τους ιστορικούς και θρησκευτικούς τόπους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς και τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στο νησί της Θάσου που αποτελεί έναν  ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό για τους Ρώσους επισκέπτες της περιοχής μας».

Μακριά από εμάς η πρόθεση να επικρίνουμε αυτή την ειδική αναφορά στα του οίκου μας. Έτσι και αλλιώς, φρονούμε ότι η αναφορά δεν έγινε τυχαία ή αυτοσχεδιαστικά, ή έστω για να κλείσει το μάτι στους ψηφοφόρους της περιοχής. Πρόκειται για σχέδιο που απλώνεται σε βάθος χρόνου. Δηλαδή: σ’ αυτήν τη έκθεση μιλάμε για τη Θάσο. Στην επόμενη, για τη Δαδιά, κατόπιν για το Καράντερε και πάει λέγοντας. Έτσι, σε 15-20 εκθέσεις, θα έχουμε καλύψει ολόκληρη την περιφέρεια. Με μία προϋπόθεση: για όλο αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουμε το ίδιο κοινό και τον ίδιο ομιλητή. Τον κύριο Αρχέλαο Γρανά.

Θα μας επιτρέψετε, όμως, να διαφωνήσουμε με έναν τέτοιο σχεδιασμό. «Μα πού είδατε το σχέδιο;», θα μπορούσε να πει ένας καλόπιστος αναγνώστης. Μα γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται. Όχι για την ύπαρξη, αλλά για την έλλειψη σχεδίου. Ή για έναν αυτοσχεδιασμό που φτάνει να θεωρεί κάποια παιδιά πιο «άσωτα» από τα άλλα (αφού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ο μόσχος ο σιτευτός  - ή, εν προκειμένω, η ειδική αναφορά - σφάζονται  για χατίρι του ασώτου).


Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, κάτι τέτοιο προσφέρει κακές υπηρεσίες στον τόπο. Και όταν λέμε τόπο, εννοούμε την περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αυτήν την περιφέρεια για την οποία η παράταξή μας έχει και σχέδιο και όραμα. Και θα τα υλοποιήσει τόσο με την ψήφο όσο και με την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews