inkomotininews@gmail.com

Συνάντηση Δένδια με του τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου


Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου (European Asylum Support Office - EASO), κ. Dr Robert K. Visser συναντήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν...
...τρόποι υλοποίησης της υποστήριξης που συνεισφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης του Ασύλου σε θέματα εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου, της Αρχής Προσφυγών καθώς και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης των απαραίτητων δομών, καθώς και η διαδικασία εκκαθάρισης των χιλιάδων προσφυγών που εκκρεμούν κατά των αποφάσεων απόρριψης αιτημάτων ασύλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου κ. Dr Robert K. Visser. Η εν λόγω Συμφωνία, που είχε αρχικά υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011, προβλέπει τις μορφές στήριξης της ελληνικής διοίκησης σε θέματα εκπαίδευσης από το EASO, και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2013.

Σημειώνεται, ότι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Cecilia Malmström, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου, διαπίστωσε σαφή πρόοδο στην προσπάθεια της χώρα μας να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα ζητήματα του πολιτικού ασύλου και των μεταναστευτικών ροών, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και τη βούληση της Επιτροπής να βοηθήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην υλοποίηση των στόχων της. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews