inkomotininews@gmail.com

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής


Αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης αποτελούμενη από τη γραμματέα της Ν.Ο. Ροδόπης Νατάσσα Χατζηνικολάου, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιουνίου Ιλχάν Αχμέτ, και το μέλος της Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δάμωνα Δαμιανό, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη στο γραφείο του, ενόψει των ζητημάτων που έχουν προκύψει τελευταία, τόσο με την υποχρηματοδότηση των Δήμων, γεγονός που συνιστά βόμβα στα θεμέλια της ορθολογικής λειτουργίας και διαχείρισης της αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, όσο και για τον θεσμό της «κινητικότητας» των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα εκείνων της κατηγορίας Δ.Ε.-Ι.Δ.Α.Χ. (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου).

«Θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι...
...ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος και ότι η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με απολύσεις, αλλά με τη δυνατότητα ορθολογικότερης χρησιμοποίησης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, αφού άλλες υπηρεσίες είναι φανερό πως διαθέτουν υπέρογκο αριθμό εργαζομένων και άλλες είναι πλήρως υποστελεχωμένες», τόνισαν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., και συμπλήρωσαν σχετικά με τη συνάντηση που είχαν με δημοτικούς υπαλλήλους: «Δηλώσαμε ακόμα προς το σύλλογο εργαζομένων και προς την πρόεδρο κ. Ζωή Κοσμίδου, ότι η «κινητικότητα» δεν συνεπάγεται αυτομάτως απολύσεις, αλλά τη δυνατότητα ενεργοποίησης διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς της μετακίνησης, μετάθεσης ή και μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο να απορροφηθούν από τις δεδομένες ανάγκες της διοίκησης».

Ο κ. Δαμιανός, έκανε ακόμη λόγο για «κήνσορες της δημόσιας ζωής του τόπου», που «έχουν κατ’ επανάληψη διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ προσβλέποντας με πολιτική μικροψυχία σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη», και που «είναι οι ίδιοι εκείνοι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμά τους την ακινησία στον δημόσιο τομέα, την παντελή έλλειψη αξιολόγησης των υπαλλήλων και την απόλυτη σιωπή απέναντι σε φαινόμενα παραβατικότητας και απειθαρχίας τα οποία εξέθρεψαν το πελατειακό σύστημα, τη σπατάλη, το ρουσφέτι και τη διαφθορά, χέρι- χέρι με τις πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.».

«Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν δικαιούνται να προβάλλονται σήμερα ενώπιον της κοινωνίας με τον μανδύα του "απελευθερωτή από τα δεσμά των μνημονίων". Είναι ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος και όχι μέτοχοι της λύσης του δράματος που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε εμφατικά.

Καταλήγοντας η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε: «Η ΔΗΜΑΡ που ως κόμμα δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο μέχρι σήμερα, δεσμεύεται ότι ως κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό και κοινωνικό αντίβαρο χάριν της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται από τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, χωρίς όμως να παριστάνει τον αμέτοχο τρίτο που υπόσχεται στο λαό μας, έξω και πέρα από κάθε σημερινή πραγματικότητα, επουράνιους ή και ακόμα επίγειους παραδείσους».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης από τη μεριά του, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ότι κανένας υπάλληλος από τους 360 συνολικά του Δήμου Κομοτηνής δεν εμπίπτει στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, ενώ οι εργαζόμενοι από τη πλευρά τους διατύπωσαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για τη διάταξη που αφορά την παύση εργαζομένων που υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν την τελεσιδικία της υποθέσεως τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews