inkomotininews@gmail.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: λεπτομέρειες για τη "μάχη του ΙΚΑ"

Νέα στοιχεία για τον "πόλεμο" που έχουν κηρύξει οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΙΚΑ κατά των επιτυχόντων της 9Κ/2008 της ΑΤΕ.

Προσφάτως οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 ζήτησαν «την κεφαλή επί πίνακι» των ήδη εργαζόμενων στο ΙΚΑ (σ.σ. και την πήρανε), που ήταν επιτυχόντες της 9Κ/2008 προκήρυξης για την Αγροτική. 


Θυμίζουμε, πως προκειμένου να αποφύγουν...

...τις νομικές κυρώσεις, ΑΤΕ και κυβέρνηση, είχαν τοποθετήσει με νόμο τους επιτυχόντες που δεν απορροφήθηκαν από την ΑΤΕ, στο ΙΚΑ, και μάλιστα είχαν επανειλημμένως διευκρινίσει απαντώντας σε επερωτήσεις στην ολομέλεια της Βουλής, πως η τοποθέτηση των επιτυχόντων της 9Κ/2008 δεν θα επηρεάσει τις θέσεις που κατοχύρωσαν οι επιτυχόντες της 8Κ/2008 προκήρυξης αλλά ούτε και την αναλογία 1 προς 5 προσλήψεις – αποχωρήσεις (κάτι το οποίο εάν συνέβαινε θα επηρέαζε έμμεσα την 8Κ/2008).

Σήμερα αποκαλύπτουμε έγγραφο (ενημερωτικό δελτίο) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ από την 6η Οκτωβρίου 2008, στο οποίο αναφέρεται πως σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ με τον 
τότε διοικητή του ΙΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών Γεώργιο Μέργο, η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι "η απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρείται από τη Διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει σε ρουσφετολογικές προσλήψεις με φωτογραφικές διατάξεις, βρίσκει τους εργαζόμενους κατηγορηματικά αντίθετους".

Στην διάθεση μας περιήλθε επίσης έγγραφο της εποχής από την τριμηνιαία έκδοση  του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΣΕ - ΙΚΑ) Ν. Αττικής και Νήσων. Πρόκειται για μια επιστολή του ΣΕ – ΙΚΑ προς τον τότε πρόεδρο της κυβέρνησης το οποίο κοινοποιήθηκε και στους τότε προέδρους τον κομμάτων της βουλής, στον υπ. Εσωτερικών, τους πρόεδρο, αντιπρόεδρο και συμβούλους του ΑΣΕΠ αλλά και την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Σε αυτήν την επιστολή ο ΣΕ – ΙΚΑ αναλύει λεπτομερειακά τους λόγους για τους όποιους αντιτίθεντο τότε στην εν λόγο προκήρυξη. 


Το ενημερωτικό δελτίο σε pdf 

Τέλος πολλοί είναι αυτοί που παρομοιάζουν τη διαμάχη αυτή με την κίνηση των Ιουδαίων να παραπέμψουν τον Ιησού στον Έπαρχο ώστε να αποσπάσουν καταδικαστική απόφαση αφού όπως έλεγαν οι ίδιοι "ΗΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΩΜΕΝ ΟΥΔΕΝΑ". Η παρομοίωση αυτή επιχειρείται επειδή οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δεν ζητούν την πρόσληψη των 8Κ αλλά την μη πρόσληψη των 9Κ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews