inkomotininews@gmail.com

Απολύονται και προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ!

Όπως προκύπτει από πληροφορία που είχαμε σήμερα το μεσημέρι η οποία επιβεβαιώνεται από σχετική ανάρτηση που έκανε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στον ιστότοπό της αργά το βράδυ, σήμερα κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών από τις οποίες προκύπτει άμεση απόλυση των εργαζομένων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 9Κ/2008.


Το γεγονός αυτό θα δυσχεράνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο ΙΚΑ, αφού θα προκαλέσει ασφυξία σε διάφορες θέσεις που καλύπτονται από τους εν λόγω εργαζόμενους, όπως ενδεικτικά, τα τμήματα συντάξεων, ιατροφαρμακευτικών δαπανών, κ.ά.
Επίσης εάν συμβούν αυτές οι απολύσεις θα είναι η πρώτη φορά από τότε που ισχύει ο θεσμός του ΑΣΕΠ, όπου εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέχθηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες θα απολυθούν.
Αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει προπομπό ή και δούρειο ίππο για να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου για όλους τους εργαζόμενους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΙΚΑ ως αντίδραση στο ενδεχόμενο απόλυσης των 9Κ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πιθανότατα θα έχουν συνάντηση με τον Υπ. Εργασίας κ. Βρούτση ο οποίος έχει λάβει ήδη εισήγηση από την διοίκηση του ΙΚΑ που χαρακτηρίζει θέμα δημοσίου συμφέροντος την παραμονή των εργαζομένων.
Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και φυσικά και από την Κομοτηνή.
Από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε, απόψε το βράδυ και με αφορμή την νέα εξέλιξη και άλλοι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συντασσόμενοι στο πλευρό των 9Κ οδεύουν προς την πρωτεύουσα από διάφορες πόλεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews