inkomotininews@gmail.com

"Το άγαλμα που κρύωνε" από το 2ο δημοτικό Κομοτηνής (VIDEOS + PHOTOS)

Για τους μαθητές του Δ΄2 του 2ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, το κουδούνι χτύπησε αυτή τη φορά όχι για την έναρξη του μαθήματος αλλά για την αρχή της θεατρικής παράστασης "Το άγαλμα που κρύωνε" του Χρήστου Μπουλώτη σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου και μουσική επιμέλεια - τραγούδια Νίκου Δημογιάννη.

Και όταν η εκπαίδευση προσπερνά  τον χώρο της αίθουσας του σχολείου, τότε το αποτέλεσμα...
...τους ικανοποιεί όλους...

Την επιμέλεια της παράστασης και της μουσικής είχε η εκπαιδευτικός Στέλλα Μπομποτά. Αρωγός το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής προσφέροντας υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό. «Εκείνον τον Αύγουστο, τον πιο ωραίο Αύγουστο του αιώνα, η πανσέληνος ασήμωσε ένα παράξενο ταξίδι που έμοιαζε πολύ με παραμύθι. Παραμύθι όμως δεν ήταν». 

Το ταξίδι αυτό ξεκινά από παλιά. Από τότε που το μικρό μαρμάρινο αγόρι, το άγαλμα, άφησε σαν προσφυγάκι την πατρίδα του στη Μικρασία και στεγάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Από τότε κρύωνε ολοένα, γιατί νοσταλγούσε αθεράπευτα την πατρίδα του στην αντίπερα ακτή του Αιγαίου. 

Τα πράγματα θ' αλλάξουν όμως όταν θα βρει δυο φίλους καρδιάς, την κυρία Γαλάτεια, την καθαρίστρια του Μουσείου, και τον μικρό Λάμπη, το γιο του νυχτοφύλακα. 
Τα πράγματα θ' αλλάξουν μ' ένα παράξενο όνειρο. Απ' τ' όνειρο θα φτερουγίσει στο Μουσείο ένα μεγάλο γαλάζιο πουλί που θα τους ταξιδέψει μια νύχτα με πανσέληνο στις χαμένες πατρίδες, στη Μικρασία.

Το έργο θα παρουσιαστεί ξανά την Τρίτη και την Τετάρτη πρωινές ώρες για μαθητές σχολείων της πόλης.

video - Στέλλα Μπομποτά & Μαρία Μαλαμίδου


 video - Ν. Τσουρής, Δ/ντής 2ου Δημοτικού Σχολείου


 video - Απόσπασμα από την παράσταση


Φωτοστιγμιότυπα















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews