inkomotininews@gmail.com

VIDEOS - Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ύψους 70 εκ. ευρώ στον Δήμο Κομοτηνής


Υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στη Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής  και την «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ», η σύμβαση κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Ροδίτη.

Το ύψος του συμβατικού αντικειμένου ανέρχεται στο ποσό του 1.359.431,23 ευρώ (με Φ.Π.Α.), και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.

«Με αυτό το έργο...
...ολοκληρώνονται οι συμβατοποιήσεις μιας σειράς έργων μέσω ΕΣΠΑ», επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου, που αναφέρθηκε επίσης στα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης σε Κόσμιο, Φανάρι, Αρωγή, Μέση, Αίγειρο, Πόρπη, αλλά και εντός της πόλης της Κομοτηνής, σε Ρέμβη, Εκτενεπόλ και Σταθμό.


Την ίδια στιγμή, σε φάση μελετητικής ωρίμανσης και δρομολόγησής τους αναφορικά με την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, είναι μεταξύ άλλων, αντίστοιχα έργα σε Νέο Σιδηροχώρι, Αγίους Θεοδώρους, Ανδριανή, Γλυφάδα, Μαυρομάτι, Μελέτη, Κικίδιο, Θρυλόριο, Φύλακα, Ανθοχώρι, καθώς και στην περιοχή Χάρμανλη εντός της πόλης της Κομοτηνής.


Παράλληλα, η ΔΕΥΑΚ έχει υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης στο LEADER, για τέσσερις γεωτρήσεις σε Μελέτη, Αίγειρο, Μεσούνη, Πόρπη.


Ο κ. Καρασταύρου υπογράμμισε πως όλα τα παραπάνω συναποτελούν ένα ευρύ και στοχευμένο πλάνο έργων ουσίας, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ, και απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις πρόσφατες επικρίσεις της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου».


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ» Σπύρος Γαλόπουλος, σημείωσε πως το έργο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Ροδίτη, πιθανότατα θα ολοκληρωθεί ακόμη και πριν το πέρας του 18μηνου χρονοδιαγράμματος.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews