inkomotininews@gmail.com

Εντείνεται ο αγώνας ενάντια στα χρυσορυχεία

Τη δυναμική του κινήματος ενάντια στις επενδύσεις χρυσού ανέδειξε το «Καραβάνι αλληλεγγύης»  που οργάνωσαν κάτοικοι...
...της Χαλκιδικής με προορισμό την Αθήνα και με βασικό στόχο την ενημέρωση για τις δυσμενείς συνέπειες της εξόρυξης στην περιοχή.

Το «Καραβάνι αλληλεγγύης» πραγματοποίησε στάσεις στην Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο και τη Λαμία, όπου στη διάρκεια συγκεντρώσεων και συνεντεύξεων  οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στο αγώνα που έχει ξεκινήσει «για τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους και το περιβάλλον του τόπου τους», καθώς επίσης ότι η μάχη «θα συνεχιστεί μέχρι να  κερδίσουν», όπως χαρακτηριστικά μετέφερε το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης –Έβρου κατά του χρυσού Ανέστης Στρατιάδης.

Τελικός προορισμός των κατοίκων της Χαλκιδικής ήταν η Αθήνα όπου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Οικολόγων Πράσινων κι άλλων ομιλητών.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την επίδοση ψηφισμάτων τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην Eldorado Gold, όπου αναφέρεται πως «η εταιρεία είναι ανεπιθύμητη και οι κάτοικοι θα κάνουν το παν για να αποτρέψουν τις επενδύσεις οι οποίες είναι καταστροφικές για την περιοχή».


«Συνεχίζουμε μέχρι να κερδίσουμε»
Ο κ. Στρατιάδης εκτίμησε σε δηλώσεις του ότι η όλη προσπάθεια «στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία» καθώς ανέδειξε το μέγεθος του αγώνα των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στις επενδύσεις χρυσού. Ο ίδιος παράλληλα υποστήριξε πως για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η «σύγκρουση» μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων «της καταστροφής των πολυεθνικών εταιρειών από τη μια, κι από την άλλη ο κόσμος της εργασίας της προόδου και της υπεράσπισης του περιβάλλοντος στην περιοχή».

Ο κ. Στρατιάδης αναφέρθηκε εξάλλου στην συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού με το δημοσιογράφο Νίκο Γκριζολάκη, στις Σάπες. Ο κ. Γκριζολάκης εργάζεται σε παροικιακό σταθμό στο Μόντρεαλ, συμμετέχει στην ελληνοκαναδική επιτροπή «ηθικής μεταλλείας», ενώ συνεργάζεται και με την ελληνοκαναδέζα βουλευτή Νίκη Άστον. 
Ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή από τα μέλη της Διανομαρχιακής, ενώ πρόκειται να μεταφέρει τα σχετικά ζητήματα στο κοινό του Καναδά μέσω και της επιτροπής στην οποία μετέχει.
«Το θέμα του χρυσού  παραμένει στην επικαιρότητα και θα παραμείνει μέχρι να κερδίσουμε, πιστεύουμε ότι κάνουμε ένα δίκαιο αγώνα και το δίκιο πάντα κερδίζει» κατέληξε ο κ. Στρατιάδης.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews