inkomotininews@gmail.com

Γιώργος Καραμπελιάς: «Να οργανώσουμε Αντίσταση στη νέα Κατοχή»

Στις μέρες μας πολλοί αναρωτιούνται -και μάλιστα αρκετοί ξένοι-, γιατί οι Έλληνες, αυτός ο ατίθασος λαός, με αγώνες για την Ελευθερία, που είναι  πρότυπο για την ανθρωπότητα, δεν αντιδρούν στα μνημονιακά σχέδια εξαθλίωσης και λιτότητας...
...τα οποία και δεν συνεισφέρουν σε τίποτα για τη μείωση του χρέους.

Τα μνημόνια, που όπως αποδεικνύεται καθημερινά, είναι τα νέα πρόσωπα των παλιών κατακτητών, που πριν 73 χρόνια  οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ και έγραψαν με τους ηρωϊκούς τους αγώνες ένα ολόκληρο έπος το έπος του 1940.

Αυτή τη φορά βέβαια η εισβολή τους έχει γίνει μέσα στην καθημερινότητα σου, τους κουβαλάς στα χρέη σου, στα 2 αυτοκίνητα και 2 κινητά, ή και σπίτια, ως ένα υπέροχο θύμα στον ιστό της αράχνης που αριστοτεχνικά υφαίνονταν…και ήταν το υπερκαταναλωτικό μοντέλο.

Σίγουρα ο λόγος δεν είναι γιατί κάθονται στον καναπέ τους και περιμένουν τον από μηχανής θεό να τους σώσει…

Οι αιτίες  που έχουν συσσωρευθεί τα χρόνια που έχουν περάσει, έχουν  συνθέσει ένα σύγχρονο γόρδιο δεσμό και αυτή τη φορά δεν θα τον κόψει μονομιάς ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά καλούνται οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες.

Για αυτό το θέμα τις απόψεις του κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής και εκδότης του διμηναίου περιοδικού Άρδην, Γιώργος Καραμπελιάς.

Επι πλέον ο κ. Καραμπελιάς κάνοντας τον  παραλληλισμό της εποχής εκείνης με τη σύγχρονη, θεώρησε ότι τα χρόνια τα οποία ζούμε είναι πιο δύσκολα από την τετραετία 1940-44.

«Ζούμε σε συνθήκες Κατοχής, αυτή τη φορά Οικονομικής. Τότε όμως  οι άνθρωποι είχαν γερά πατήματα για να οργανώσουν την Αντίσταση. Είχαν καλλιεργούμενες αγροτικές περιοχές, είχαν ισχυρό πολιτισμό(γλώσσα, Παράδοση) και όχι Δημογραφικό πρόβλημα. Τώρα ζούμε εδώ και χρόνια την  βίαιη συρρίκνωση της παραγωγής μας. Το 73% των τροφίμων που καταναλώνουμε είναι   εισαγόμενα. Εξοβελήσαμε κάθε τι δικό μας   και υιοθετήσαμε τα ξενόφερτα, αποσυνδέσαμε την ιστορική μας  μνήμη από την Παράδοση και αποδυναμώσαμε τη γλώσσα μας. Βρεθήκαμε χωρίς όραμα, μια και τόσο αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού, όσο και της ευρωπαϊσμού, γρήγορα κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από την πλήρη υποταγή στις αγορές», σημείωσε ο κ. Καραμπελιάς.

Υπογράμμισε δε ότι ποτέ οι Έλληνες μετά από τους αγώνες για την Ελευθερία, δεν συνέχιζαν τον Αγώνα για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, ως προς το θέμα της Αυτονομίας μας ως κυρίαρχη Χώρα.

«Χρειάζεται σκληρός αγώνας για την Αντίσταση στη νέα Κατοχή. Ζούμε μια κρίση χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Κρίση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται αυτονομία στην Αγροτική-Κτηνοτροφική παραγωγή, εμβάθυνση στον Πολιτισμό, διάσωση της γλώσσας. Χρειάζεται να φτιάξουμε μόνοι μας μια μοντερνικότητα δικιά μας και όχι ξενόφερτη. Μια νέα πραγματικότητα για τον Ελληνισμό. Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το εγχείρημα, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε ιστορικό μέλλον».

Για το θέμα των παρελάσεων -επειδή ξεκινούν  και πάλι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις-, θα πρέπει, όπως υποστήριξε ο κ. Καραμπελιάς με βάση το ιστορικό γεγονός, να γίνεται η ενεργοποίηση της σκέψη για το παρόν και ποια είναι η τωρινή του διάσταση. Αυτό δεν γίνεται, και αν σταματήσουν και οι παρελάσεις, θα ξεχάσουμε και για ποιο λόγο τις κάνουμε».

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε ανακατατάξεις και νέες μορφές πολιτικών σχημάτων, οι οποίες θα προκύψουν από την αφύπνιση του κόσμου, η οποία σε ένα κάποιο βαθμό έχει ξεκινήσει, -αργά μεν- ,αλλά έχει ξεκινήσει, η ενασχόληση με τα κοινά, ακριβώς λόγω της κρίσης. Σαν το ίδιο το πρόβλημα, που αδιαφορούσες τόσο καιρό να το δεις, σε καλεί  να το λύσεις. Σε αναγκάζει πια να το λύσεις.


M.B.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews