inkomotininews@gmail.com

Τίτλοι τέλους αύριο για το Β΄ Σώμα Στρατού

Μετά από 101 χρόνια ένδοξης παρουσίας στα πεδία των μαχών.

Σφοδρή αντίδραση της Δημάρχου Βέροιας. 

Στις 12:00 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, παρουσία...
...ανώτατου στρατιωτικού κλιμακίου, θα γίνει η διάλυση του ιστορικού Δευτέρου Σώματος Στρατού, στο Στρατηγείο του, στο στρατόπεδο «Καπετάν Αμύντας» στη Βέροια.

Το έμβλημα του Β΄ Σ.Σ.
Μετά από 51 χρόνια παρουσίας στη Βέροια και 101 ένδοξης πορείας στα πεδία των μαχών για την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, το Β΄ Σ.Σ. που φέρει το όνομα του Βασιλέως Φιλίππου του Δευτέρου, διαλύεται, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο τελευταίος διοικητής του, Αντιστράτηγος κ. Βερίγος.

Μια μέγιστη απώλεια για την Ημαθία, τη Μακεδονία, τη Β. Ελλάδα, όλη τη χώρα, καθώς το Β΄ Σ.Σ. πάντοτε υπηρέτησε την πατρίδα, ενώ μετά το 1996 με τη δύναμη ταχείας επέμβασής του, υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας κάθε εξωτερικής επιβουλής.

Στη θέση της θα εγκατασταθεί η Πρώτη Μεραρχία Πεζικού.

«Αρνούμαι να παραστώ στην εξόδιο ακολουθία του Β΄ Σ.Σ.»
Την άρνησή της να παραστεί στην τελετή διάλυσης του Β΄ Σ.Σ. εξέφρασε η Δήμαρχος  Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου δηλώνοντας: «Καταγγέλλω τη διάλυση του Β' Σ.Σ. με όση δύναμη έχει η φωνή μου. Καταγγέλλω την οριζόντια διάλυση σχηματισμών και δομών που δεν οδηγεί πουθενά. Θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες Αρχές του τόπου, δεν πρέπει, συμμετέχοντας στην «εξόδιο ακολουθία» του Β' Σ.Σ., να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας. Δεν γνωρίζω το «τυπικόν» του Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας. Ζητώ συγνώμη από τον Στρατηγό Ζαχαρία Βερίγο – τον οποίο ιδιαίτερα εκτιμώ – που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκληση που τυπικά μου απέστειλε».

Η διάλυση του Β΄ Σ.Σ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας δομής των ενόπλων υνάμεων του Ελληνικού Στρατού και είναι το δεύτερο στη σειρά Σώμα Στρατού, από τα τέσσερα συνολικά, που θα παύσει να υφίσταται με τη σημερινή μορφή, καθώς έχει ήδη προηγηθεί το Α΄ Σ.Σ. στην Κοζάνη. Το τέλος του Β΄ Σ.Σ. ήταν προδιαγραμμένο με βάση την αλλαγή της δομής των ενόπλων δυνάμεων που έγινε όχι μόνο εξαιτίας των στενών οικονομικών της χώρας αλλά και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews