inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS-PHOTOS) Η Κομοτηνή ξεσηκώνεται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης, συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και ενημέρωση το κόσμου με διανομή ενημερωτικού υλικού, πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής...
...εκφράζοντας τη σφοδρή αντίθεσή τους στην κλιμακούμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου, με μείζον πρόβλημα την υποστελέχωσή του, καίτοι τις προηγούμενες ημέρες αποσπάστηκαν στην ορθοπεδική κλινική του δύο ιατροί προκειμένου αυτή να μην κατεβάσει ρολά!


Στο πλευρό του νοσοκομείου Κομοτηνής βρέθηκε η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συνδικαλιστική παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, καθώς και πολίτες.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση, όπως τονίστηκε, ήταν μόνο η αρχή.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ


Εξάλλου, την προσεχή Δευτέρα (2/11) ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, μετά από αίτημα – πρόταση του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου (http://inkomotini.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9147.htmlσυγκαλεί έκτακτη, ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων, ενώ την Τρίτη (3/11), οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


«Δυστυχώς το νοσοκομείο μας κάθε μέρα υποβαθμίζεται και περισσότερο, προσφέροντας όλο και λιγότερες υπηρεσίες. Αν δεν μπορούν να μας παρέχουν την Υγεία, να σηκωθούν να φύγουν», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Μαρίνα Αποστολίδου.


«Ένας τηλεβιβλιοπώλης πετά στον δρόμο ασθενείς και εργαζομένους», κατήγγειλε ειρωνευόμενος τον Υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του νοσοκομείου κ. Γιάννης Σκυνδίλιας, έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας συνάμα την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ως τον «πιο προκλητικό Υπουργό Υγείας», χαρακτήρισε τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αγλαΐα Γαλαζούδη, περιγράφοντας τη δραματική εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο Κομοτηνής. 


Για την αναγκαιότητα παλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές που εξαθλιώνουν τον τομέα της δημόσιας υγείας, και την εφαρμογή μιας άλλης, ορθολογικής και ανθρώπινης πολιτικής, μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.


«Θα θέλαμε όλο το πολιτικό προσωπικό της Ροδόπης πλάι μας», σημεώσε ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών κ. Αλέξανδρος Σπανός.



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o ΧΑΡΙΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΣ????????ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Κ ΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ...ΟΣΧΑΡΙΑ!!!!ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ??????

Ανώνυμος είπε...

ROYKOYNAKIS PARAKALOYSE GIA NA MPEI H GYNAIKA TOY SE KALYTERO POSTO KAI EGLYFE SYNEXEIA...DEN TOY GINE TO XATIRI-TSYRIZA AMESWS....OOOOOYYYYYYY.....KOYTAVAS LAIKOS AGVNISTHS SYNTAXIOYXOS AP TA 41...DEN XEREI TI EXEI....AYLAKIS!!!RE MOYMTZIDI ESY POTE DOYLEYEIS???KAMARIA....................................THA SWSETE TIN KOMOTINH KAI THN XWRA.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews