inkomotininews@gmail.com

39χρονος προσέβαλε μέσω διαδικτύου τη γενετήσια αξιοπρέπεια ανήλικης

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού στην...
...Έδεσσα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση,  σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, συγκεκριμένος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, είχε αποκτήσει επαφή με ανήλικη κοπέλα, και με ασελγείς προτάσεις προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση, και σε συνεργασία με την εταιρεία του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ταυτοποιήθηκαν η εμπλοκή και τα στοιχεία του 39χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Έδεσσα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ήταν ο χρήστης του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας σκληρός δίσκος, που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Πάντως ο 39χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012,
καθώς και στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews