inkomotininews@gmail.com

Νέα προκλητική δίωξη εις βάρος της Προέδρου των Αστυνομικών Ροδόπης Στ. Τζατζανά

Για τα γεγονότα της Σχολής Αστυφυλάκων, παρά την πανηγυρική της δικαίωση!

Στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καλείται να καθίσει η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, απολογούμενη εκ νέου για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία της 4ης Αυγούστου 2012...
...έξω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Η πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί εις βάρος της πριν από έναν χρόνο περίπου, όχι μόνο δεν επέφερε την καταδίκη της για την αυτονόητη άσκηση του συνδικαλιστικού της δικαιώματος, αλλά κρίνοντας από το ομόφωνο της αθωωτικής απόφασης που εξέδωσε το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, διαπιστώνει κανείς ότι εξέθεσε τους ίδιους τους εμπνευστές της δίωξής της.

Θυμίζουμε ότι τα μέλη του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, με ψήφους 5 έναντι 0, απάλλαξαν την πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης από τις κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί, κρίνοντας ότι η διαμαρτυρία της το βράδυ της μετατροπής της αστυνομικής σχολής σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, ήταν καθ’ όλα νόμιμη και εντός της προστατευόμενης συνδικαλιστικής δράσης.

Προφανώς η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την απογοήτευση όσων επεδίωκαν τη φίμωση της κ. Τζατζανά και των συναδέλφων της, κάτι που τους οδήγησε να προσβάλλουν την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ξεφεύγοντας κανείς από τους τύπους και προσεγγίζοντας το θέμα επί της ουσίας και υπό το πρίσμα της ηθικής, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί για τα κίνητρα που οδήγησαν στην προσφυγή εναντίον της πρωτοβάθμιας αθωωτικής απόφασης, τη στιγμή μάλιστα που αυτή ήταν ομόφωνη και πανηγυρική. Άραγε τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν αναγνωρίζουν στους υφιστάμενούς τους το δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθαι, δεν σέβονται ούτε τις σαφείς και ξεκάθαρες ετυμηγορίες των πειθαρχικών συμβουλίων του Σώματος;

Άραγε ποια είναι η απώτερη στόχευση μιας νέας προκλητικής πειθαρχικής δίωξης, σε μια περίοδο μάλιστα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης παραμένει εκτεθειμένη έναντι της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών αρχών της Ροδόπης για την ασυνέπειά της στα περί προσωρινότητας του κέντρου κράτησης;

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ζητά την «παύση-ακύρωση της άδικης αυτής πειθαρχικής δίωξης».

«Ύστερα από τη νέα κλήση της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κας ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλας, να παραστεί ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ανθυπαστυνόμων-Αρχιφυλάκων-Αστυφυλάκων, προκειμένου απολογηθεί εκ νέου - παρότι από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την 18-09-2013 κρίθηκε ομόφωνα αθώα για την συνδικαλιστική της δράση και συμμετοχή στην ειρηνική διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε έξω από το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής τον Αύγουστο του 2012 - το Δ.Σ. της Ένωσής μας συνεδρίασε άμεσα και ομόφωνα επαναδιατύπωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της, αποφασίζοντας παράλληλα την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξής της στη νέα αυτή πειθαρχική περιπέτεια, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσβολή των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η νομιμότητα των συνδικαλιστικών της ενεργειών την ημέρα εκείνη, κρίθηκε ήδη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε ότι οι πράξεις που τέλεσε η Πρόεδρός μας δεν είναι πειθαρχικά κολάσιμες. Από τη συνολική επισκόπηση και αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας και από τα πραγματικά περιστατικά που ανεδείχθησαν κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να συγκροτήσουν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος που της αποδιδόταν με την παραπεμπτική διαταγή και με ψήφους 5 - 0 αποφάνθηκε υπέρ της απαλλαγής της από κάθε κατηγορία.

Προκαλεί επομένως εύλογα ερωτηματικά η τελευταία απόφαση για την παραπομπή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και χρέος όλων μας είναι να απαιτήσουμε την ακύρωσή της.

Μπροστά σ’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, την διαμαρτυρία μας και την αντίδρασή μας.

Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την από μέρους της ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την παύση -  ακύρωση της άδικης αυτής πειθαρχικής δίωξης.


Ομοίως καλούμε την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, καθώς και τα πολιτικά κόμματα να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για απρόσκοπτη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος».

πηγή:
paratiritis-news.gr / Θωμάς Σταμούλης
επιμέλεια: inkomotini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews