inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Οργισμένοι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα του αποδεκατισμού των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τη νόσο της ευλογιάς, και τις αποζημιώσεις που αξιώνουν οι κτηνοτρόφοι για τα περισσότερα από 15.000 ζώα που έχουν θανατωθεί αλλά και την παράπλευρη οικονομική ζημία τους ύψους 10 εκ. ευρώ...
...εξ αιτίας της καραντίνας και του υποχρεωτικού εγκλεισμού των ζώων στα μαντριά, έφερε προς συζήτηση στην προ ημερησίας διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Σκοπός του Περιφερειακού, ήταν να ασκηθεί πίεση στη Διοίκηση της Περιφέρειας, προκειμένου να διεκδικηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο δίκαιη αποζημίωση των κτηνοτρόφων.


Αγανακτισμένες προειδοποιήσεις με νόημα και προς τους τοπικούς Βουλευτές, έστειλε ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Ροδόπης κ. Μαργαρίτης Θεολόγου.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των κτηνοτρόφων Ροδόπης κ. Γιώργο Μάντζαρη, υπολογίζεται πως έχουν απολεσθεί περί τους 1.500 τόνους εμπορεύσιμα αιγοπρόβατα, καθώς και 500 τόνοι φέτας.




Αντί αποζημιώσεων χαμηλότερων της πραγματικής αξίας των σφαγιασθέντων ζώων του, ο κ. Μιχάλης Καρασμανάκης, κτηνοτρόφος από τη Μάνδρα Ξάνθης, αξιώνει από την Πολιτεία την αντικατάσταση του κοπαδιού του με ίδια ζώα.


Ο κ. Καρασμανάκης μάλιστα, καταγγέλλει ότι κακώς οι υπηρεσίες προέβησαν στη θανάτωση των κοπαδιών, καθώς όπως υποστηρίζει, η ασθένεια δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.


Για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, υποσχέθηκε ότι θα συναντήσει για το θέμα τον αρμόδιο Υπουργό.


«Οι κτηνοτρόφοι πλήττονται διπλά: και από τον ιό της ευλογιάς και από τον ιό της μνημονιακής συγκυβέρνησης», σχολίασε ο κ. Χαρίτου.


«Οι ευθύνες της Περιφέρειας είναι βαρύτατες και κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν», επισήμανε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Παυλίδης.


Το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος συνεχώς παραπέμπεται στις καλένδες, στηλίτευσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστος Τρέλλης.


Το ότι η κτηνοτροφία καταστρέφεται αντί να αποτελεί σημαίνοντα μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, υπογράμμισε η επικεφαλής της Οικολογίας-Αλληλεγγύης κ. Κατερίνα Γεροστεργίου.


«Αναμένουμε την ΚΥΑ για αυξημένες αποζημιώσεις», απάντησε στις αιτιάσεις των κτηνοτρόφων ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Σατύρος Βαβίας.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews