inkomotininews@gmail.com

Δήλωση υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Έβρου της Περιφερειακής Αναγέννησης, Δημήτρη Πέτροβιτς

«Το 2010 ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την Περιφερειακή Αναγέννηση, με όραμα το γκρέμισμα των ανισοτήτων, τη δημιουργική ένωση των δυνάμεων και την ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας.

Το μήνυμα που έστειλε ο Έβρος ήταν: Φτάνει πια! Φτάνει η κοροϊδία, φτάνει η ιδιοτέλεια, φτάνει η απομόνωση. Ήταν ένα βροντερό μήνυμα...
...που ακούστηκε σε ολόκληρη την περιφέρεια.
Εν τούτοις, για λόγους που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση και τον Έβρο μας, οριακά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να διοικήσουμε και να υπηρετήσουμε τους συμπατριώτες μας.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια, η ανάγκη αλλαγής είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Δίπλα στην περιφερειακή ανισότητα και την κλιμακούμενη εσωστρέφεια, τις ιδιοτελείς αποφάσεις και την ευνοιοκρατία, ήρθε να προστεθεί η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που σάρωσε την Περιφέρειά μας δίδοντάς της θλιβερές πρωτιές στην ανεργία, τη μετανάστευση και τα λουκέτα.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων είναι τώρα – έχει ήδη αργήσει. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά, στο μέλλον, ενωμένοι, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, θρησκείες και καταγωγές, με μοναδικό στόχο την περιφερειακή κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή αναγέννηση.

Ο χρόνος πλέον πιέζει απειλητικά. Όλοι ονειρευόμαστε μια περιφέρεια περήφανη, με ανάπτυξη σε βάθος, υποδομές, κίνητρα για επενδύσεις και με ρόλο πραγματικό στα Βαλκάνια.

Ο Γιώργος Παυλίδης και όλοι εμείς μαζί,  ως ένας δυνατός συνδυασμός, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε ενωμένοι για την Περιφέρεια μας, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, να πάρουμε τις τύχες της στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για το κοινό μας όνειρο: Ένα πολύ καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο για τον ευλογημένο αλλά αδικημένο τόπο μας.

Με σύνθημα και στόχο μας «Αλληλεγγύη για όλους», δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Με διάλογο, πολιτικές συνθέσεις, τεχνοκρατική αντίληψη και κοινωνική ευαισθησία να ξεπεράσουμε τις στείρες αντιλήψεις του χθες. Με εμπειρία αλλά και ενθουσιασμό, να δώσουμε ελπίδα στους νέους και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις δύσκολες προκλήσεις των καιρών.

Όραμα και στόχος μας –όπως αναφέρει η κοινή μας διακήρυξη - η επόμενη πενταετία 2014-2019, να είναι πενταετία ανατροπής του κατήφορου, που με πηγή την δύναμη της κοινωνίας της περιφέρειας, θα φέρει μια νέα πορεία ανάπτυξης, αντάξια των περήφανων και ικανών συμπολιτών μας.

Είναι στο χέρι μας!


Το αξίζουμε ως πολίτες, το μπορούμε ως αυριανή διοίκηση!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews