inkomotininews@gmail.com

«Ανεργία STOP»: Το ψηφοδέλτιο των ανέργων της ΑΜ-Θ για τις περιφερειακές εκλογές!

«Ανεργία STOP!». Αυτό είναι το όνομα του συνδυασμού που ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου ετοιμάζουν άνεργοι απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Η απόφαση ελήφθη χθες βράδυ σε ξενοδοχείο...
...του Έβρου, όπου συναντήθηκαν οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας από όλες τις περιφερειακές ενότητες, οι οποίοι μάλιστα ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, έχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες έτοιμα και τα ψηφοδέλτια ανά νομό!

Η ανεργία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «χτυπάει κόκκινο», φτάνοντας το 29,7% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός που μοιραία κατά πως φαίνεται «προκαλεί» τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν άνεργοι όλων των ηλικιών και όλων των μορφωτικών κατηγοριών, με επικεφαλής μία 28χρονη Κομοτηναία με τρία πτυχία (οικονομικών, νομικής και διοίκησης επιχειρήσεων) και άπταιστη γνώση τεσσάρων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά)!

Άνεργοι νέοι με ή χωρίς πτυχία, μεσήλικες μακροχρόνια άνεργοι, απολυμένοι και υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, άνεργες ανύπαντρες μητέρες και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργα άτομα με αναπηρία, άνεργοι πολύτεκνοι, ενώνουν τη φωνή τους με στόχο να διαδραματίσουν ρόλο.

«Η ανεργία είναι εφιάλτης. Οι νέοι άνεργοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ούτε οικογένεια και στρέφονται στο εξωτερικό. Οι μεγαλύτερης ηλικίας μη μπορώντας να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, φτάνουν μέχρι και την αυτοκτονία. Μονογονεϊκές οικογένειες και αμεα βιώνουν δραματικές καταστάσεις», δηλώνουν, και στρέφουν τα βέλη τους όχι μόνο κατά της «κεντρικής εξουσίας», αλλά και κατά των «τοπικών ταγών που έχουν προ πολλού αποδείξει ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος».

Όσο για τις…κομματικές τους «ταυτότητες», απαντούν: «Όχι απλώς τις βάζουμε στην άκρη, αλλά και τις ακυρώνουμε. Κόμμα μας είναι η κοινή μας αγωνία για την επιβίωσή μας!».

Η επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού, προγραμματίζεται για τις 9 Απριλίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, με ταυτόχρονη παρουσίαση των ψηφοδελτίων σε κάθε νομό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews