inkomotininews@gmail.com

Κομοτηνή: Οι επαγγελματίες δείχνουν το δρόμο της εθελοντικής προσφοράς

Αναδεικνύοντας την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την αξία της κοινωνικής προσφοράς οι επαγγελματίες της Ροδόπης συμμετείχαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην αιμοδοσία που οργάνωσε η τοπική ομοσπονδία επαγγελματικών βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών...
...Ροδόπης.

Η δράση εξελίχθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στο χώρο κινητής μονάδας, όπου συγκεντρώθηκαν και φέτος αρκετοί επαγγελματίες προκειμένου να αιμοδοτήσουν, ενισχύοντας τα τοπικά αποθέματα.

Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του επαγγελματικού κόσμου στην καθιερωμένη αιμοδοσία εξέφρασε η πρόεδρος της ομοσπονδίας Δέσποινα Χατζημάνου. «Κλέβουμε λίγο χρόνο από τη δουλειά μας και δίνουμε ζωή σε συνανθρώπους μας» τόνισε, κάνοντας λόγο για πράξη ανθρωπιάς εκ μέρους των επαγγελματιών. Η ίδια σημείωσε ότι κατά την περσινή αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 32 φιάλες υποστηρίζοντας ότι η ομοσπονδία είναι από τους πρώτους φορείς που καθιέρωσαν αντίστοιχες δράσεις.

«Οι επαγγελματίες ήταν το πρώτο ανάχωμα στην κρίση, παρόλα αυτά έχουν την ευαισθησία και έρχονται δίνουν αίμα για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους» ανέφερε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης Κωστής Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας και το όφελος που αποκομίζουν οι αιμοδότες στην υγεία τους. Ο κ. Δημητρακόπουλος κάλεσε παράλληλα σε ανάλογη στήριξη της αγοράς και της τοπικής οικονομίας, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως είναι η τρέχουσα. Ο ίδιος διαπίστωσε επίσης την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αιμοδοσίας και την επάρκεια της περιοχής σε μονάδες αίματος με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, να κατευθύνονται εκτός αυτής για την συνδρομή κυρίως πολυμεταγγιζόμενων και χρόνια ασθενών.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι προσέρχονται καθόλη τη διάρκεια του έτους στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου για να αιμοδοτήσουν, οι αιμολήπτες έχουν μειωθεί στους μισούς ενώ μία μόνο γιατρός- η διευθύντρια του σταθμού- καλείται να υποστηρίξει τις αιμοληψίες, οι οποίες φυσικά δεν γίνονται κατά την απουσία της. Τελευταία, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο το νοσοκομείο διαθέτει άλλο γιατρό ώστε να καλύψει ανάλογες ανάγκες. Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να αιμοδοτούν για τον άγνωστο συνάνθρωπο» προαναγγέλλοντας τη διενέργεια αιμοδοσίας από το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής στις αρχές Μαρτίου, από τους κατοίκους του Στυλαρίου στις 16 Μαρτίου κι από τη μαθητική κοινότητα του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου στις 28 του ίδιου μήνα. 


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews