inkomotininews@gmail.com

Οι προτάσεις της Ελένης Λαφτσή για το Φανάρι Κομοτηνής

«Ας μας απαντήσει κάποιος πώς να ζήσουμε τις οικογένειες μας όταν χρειαζόμαστε 1,30 ευρώ για να κινήσουμε τα καΐκια μας ως ψαράδες, και άλλο ένα 1,30 ευρώ για να θερμάνουμε τα σπίτια μας».

Αυτά είπαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι του Φαναρίου, στη συζήτηση είχαν με την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή...
...η οποία επισκέφθηκε το χωριό τους το οποίο χαρακτήρισε ως «το άλλοτε υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό θέρετρο  της Ροδόπης».

Η κ. Λαφτσή αναφερόμενη στα τοπικά θέματα υποδομής, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει προβλεφθεί λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή, ενώ στηλίτευσε το γεγονός πως το κάμπινγκ έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.


«Το πρόταγμα της δικής μας πολιτικής θα είναι οι πολίτες και όχι οι ολίγοι. Το πρώτο μας βήμα θα είναι η αλλαγή της εικόνας του λιμανιού, η καθαριότητα, η αντιμετώπιση της ανεργίας και πολύ περισσότερο στους νέους. Χρειάζονται κίνητρα για να επιμηκύνουν την παραμονή τους οι τουρίστες στο Φανάρι, όπως λόγου χάρη ένα αμφιθέατρο στο λιμάνι για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Αξιοποίηση και της Ξηρολίμνης και του γύρω συμπλέγματος των λιμνών, ως πόλου έλξης οικολογικών τουριστών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Λαφτσή.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα την κ. Λαφτσή να επισκέπτεται γειτονιές και οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής και να μιλά για ανυπαρξία έργων και έλλειψη σχεδιασμού. Μάλιστα κάνει και προτάσεις - εξαγγελίες για νέα έργα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλά από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί την παρούσα περίοδο από τον Δήμαρχο. Οπότε προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Είναι τραγικά ανενημέρωτη ή μήπως κάτι χειρότερο;
Τελευταίο κρούσμα σε αυτό το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης ήταν η πρόσφατη δήλωσή της στο Φανάρι ότι δεν έχει προβλεφθεί λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή. Δυστυχώς όμως για την ίδια και ευτυχώς για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Φαναρίου ο βιολογικός καθαρισμός και έχει προβλεφτεί και έχει ενταχτεί στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 και έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του και σύντομα ξεκινά και η κατασκευή του. Να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που δρομολογήθηκε εξολοκλήρου την τελευταία τριετία με προϋπολογισμό 11.685.313€.
Και ας δεχτεί κανείς ότι ήταν δύσκολο για το επιτελείο της κ. Λαφτσή να βρει την απόφαση ένταξης του έργου στη Διαύγεια μιας και ήταν το 2011:
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%A3%CE%A10-%CE%A0%CE%9D7
Εκείνο όμως που κανένας δε μπορεί να δεχτεί και να δικαιολογήσει είναι γιατί η κ. Λαφστή και το επιτελείο της δεν διαβάζουν τον τοπικό τύπο για να είναι στοιχειωδώς ενημερωμένοι για το τι γίνεται στο Δήμο μας.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=91108
Στην τελική ας ρωτήσουν κάποιον από τους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτονται για να τους πουν τι ακριβώς υλοποιείται ή πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιοχή τους το προσεχές διάστημα.
Κατά την άποψή μου όλα τα παραπάνω, αν και προκαλούν εντύπωση σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο έχουν μια απλή ερμηνεία. Η κ. Λαφτσή και το επιτελείο της όλα αυτά τα χρόνια δεν ασχολούνταν με τα θέματα του Δήμου και έχουν πλήρη και ολοκληρωτική άγνοια. Και για να καλύψουν ακριβώς αυτή την άγνοιά τους για τα τοπικά προβλήματα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα θέτοντας ως δίλλημα το μνημόνιο και την κρίση. Ξεχνούν όμως ότι στις 18 του Μάη δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές. Δεν ψηφίζουμε Κυβέρνηση. Ψηφίζουμε αυτούς που έχουν γνώση των τοπικών θεμάτων και που δρομολογούν λύσεις για αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews