inkomotininews@gmail.com

Στο πλευρό των δασκάλων ο Καραγιουσούφ

Τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ επισκέφθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Βουλευτή:

«Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την πιθανή συγχώνευση εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής, με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις θέσεις εργασίας χωρίς να εφαρμόζονται αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να χάνουν τις θέσεις τους.

Ακόμη οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν το θέμα της πιθανής υποβάθμισης ορισμένων σχολείων, γεγονός που έχει αποδειχθεί πως συνεπάγεται απώλεια θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ξένες γλώσσες- φυσική αγωγή), αφήνοντας τους μαθητές των σχολείων αυτών χωρίς πλήρες σχολικό πρόγραμμα.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να δοθεί εκ νέου επαρκής χρηματοδότηση στους επιμορφωτές και στα πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργήσουν πάλι τμήματα εξομοίωσης των πτυχίων διετούς φοίτησης των αποφοίτων των παιδαγωγικών ακαδημιών.

Τέλος ζήτησαν να δημιουργηθούν νηπιαγωγεία στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό σχολείο.


Ο κ. Καρά Γιουσούφ δήλωσε: “για τον ΣΥΡΙΖΑ κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, και η παιδεία αποτελεί όπως και η υγεία, τομέα στον οποίο καμία έκπτωση δεν είναι αποδεκτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, και βρίσκεται απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης”».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews